Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lichtgewicht van Berghaus

Lichtgewicht van BerghausVoor komende zomer breidt Berghaus de Freeflow-Serie uit met een absolute lichtgewicht dagrugzak: de Freeflow Light.

De Freeflow Light weegt met een pakvolume van 32 liter slechts 850 gram, 40% minder dan het standaardmodel uit de serie. Het gewicht kan onder andere laag worden gehouden door toepassing van Ardura 70D, een 'high-density Ripstop'-stof. Dit materiaal combineert een hoge mate van scheurvastheid met een zeer laag gewicht.

Voor het draagsysteem wordt gebruik gemaakt van staven gemaakt uit Carbon-vezels, een materiaal dat ook in de lucht- en ruimtevaart en de Formule 1 wordt gebruikt. Door de geodetische opbouw ervan kan ook nog eens gewicht worden bespaard bij gelijkblijvend stabiliteit.

Door het contactoppervlak met de rug te verkleinen wordt een betere ventilatie verkregen, waardoor het draagcomfort sterk toeneemt.

De Freeflow Light zal verkrijgbaar zijn in de kleuren Silver/Anthracite en Extrem Blue/Extrem Blue 2. De adviesverkoopprijs bedraagt 99 Euro.

Voor meer informatie: https://www.berghaus.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Berghaus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.