Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Comfort Fit Wellness aan je voeten van Meindl

Comfort Fit Wellness aan je voeten van MeindlWanneer schoenen niet passen is er geen sprake van comfort en voel je je niet lekker. Daarom heeft Meindl een schoenenlijn ontwikkeld die comfort als uitgangspunt heeft. Het resultaat is de Comfort Fit Wellness-lijn. Comfort Fit biedt wellness voor de voeten door de bredere leest, een anatomische pasvorm, zacht en soepel leer en lichte materialen. Voor gegarandeerd tevreden voeten.

Het belangrijkste gereedschap van een schoenmaker is de leest. Die bepaalt de pasvorm van de schoen, onafhankelijk van het aantal onderdelen, zool of bovenmateriaal. Zo heeft iedere schoenenfabrikant meerdere specifieke leesten. Als eerste stap in de ontwikkeling van de Comfort Fit Wellness-lijn heeft Meindl een speciale comfortabele leest ontwikkeld. Deze leest is breder, heeft meer volume en een perfecte verdeling, vooral bij de voorvoet waar de tenen moeten kunnen bewegen en het comfort merkbaar is. Door de goede afwikkeling van de voorvoet staat de grote teen rechter wat de druk op de bal van de voet reduceert. Ook de twee buitenste tenen hebben meer ruimte om te bewegen. Hierdoor vergroot het steunvlak en ontstaat een betere stand.

Daarbij komt een nieuwe, functionele inlegzool die zodanig is geconstrueerd dat hij zeer gerieflijk zit. Het bijzondere van de inlegzool is echter de bijna lijmvrije verbinding. Daardoor blijft de kurk poreus en kan deze perfect ademen. In combinatie met de goede vochtopname van de Cambrelle®-voering en een vlieslaagje zorgt het Comfort Fit-voetbed voor een droge voetzool, een belangrijke voorwaarde voor langdurig draagcomfort.

Voor een uniek gevoel van draagcomfort wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste productietechnologie, namelijk het MFS®, het Memory Foam System. Door de temperatuur van het lichaam vormt het MFS® vacuümschuim zich optimaal naar de vorm van de voet.

Het Comfort Fit-voetbed kan door zijn volume ook door orthopedische inlegzolen worden vervangen, een voordeel dat velen weten te waarderen.

Deze Wellness-lijn loopt van de categorie lichte wandelingen tot aan trekking, dus daar waar extra comfort tot een onvergetelijke outdoor- en natuurbelevenis leidt en wandelen puur genot wordt.

Voor meer informatie: https://www.meindl.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Meindl:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.