Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Lowe Alpine Hyperlite rugzakken combineren uiterst laag gewicht met voorbeeldig draagcomfort, gebruiksgemak en duurzaamheid

Nieuwe Lowe Alpine Hyperlite rugzakken combineren uiterst laag gewicht met voorbeeldig draagcomfort,  gebruiksgemak en duurzaamheidHoewel je voor een meerdaagse kampeertrektocht nog steeds erg veel materiaal moet meeslepen, weegt een ingepakte rugzak vandaag de dag meestal een stuk minder dan vroeger. Niet alleen het gewicht van de uitrusting is lager, maar door recente ontwikkelingen op het gebied van kampeermateriaal en outdoorkleding is die gevulde rugzak ook niet meer zo vol als hij vroeger was. We kunnen daarom voortaan toe met rugzakken die iets kleiner zijn en omdat je er een lager gewicht in meetorst, kan die rugzak zelf ook lichter van uitvoering zijn. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Veel rugzakfabrikanten onderkennen deze positieve ontwikkeling en komen met lichtere modellen op de markt. Vaak is echter een zo laag mogelijk gewicht hun enige insteek en vergeten ze dat een rugzak belangrijkere eigenschappen heeft, zoals draagcomfort, gebruiksgemak en duurzaamheid. Met als onvermijdelijk gevolg pijnlijke schouders heupen en rug en een teleurgestelde rugzakloper. Lowe Alpine maakt al jaren lichtgewicht rugzakken onder de naam Hyperlite en onderschrijft vanzelfsprekend het belang van een laag eigen gewicht voor een rugzak, maar hecht meer aan de kwaliteit van zijn producten. Met de introductie van de nieuwe Hyperlites voor het modeljaar 2010, die de passende namen Nanon en Zepton meekregen, maakt Lowe dit uitgangspunt volledig waar: de nieuwelingen wegen weinig en dragen als de beste.

De Hyperlite rugzakken , die zijn ontworpen om er comfortabel een last van een kilo of 10 in mee te dragen, zijn zonder compromissen in elkaar gezet. Volgens de strenge normen die Lowe Alpine voor zijn grotere en zwaardere trekking packs voorschrijft, zijn ook in deze lichtgewichten alle naden op minimaal 12 mm van de stofrand niet minder dan drie keer gestikt en afgebiesd. De nieuwe rugzakken zijn gemaakt van lichtgewicht 210d nylon met een Dyneema ® ripstop-versteviging en een drievoudige coating. Daardoor zijn ze weliswaar licht, maar toch uiterst sterk en duurzaam en daardoor begrijpelijkerwijs kostbaar en -zeer ongebruikelijk- toch verkrijgbaar in niet minder dan zes in het oog springende kleuren.
De omgekend kleine speciaal door Lowe Alpine ontwikkelde gespen zijn prima te bedienen en werken feilloos in combinatie met het 10 mm dunne band.

De Zepton 50 is een compromisloze ultralichte trekkingrugzak met een prima draagcomfort als gevolg van zijn vaste rugpand met draadframe, Airflow mesh , volledig lendenkussen en lichtgewicht AdaptiveFit heupband. Leverbaar in een specifiek mannen- en een vrouwenmodel en ook in een extra lange XL-uitvoering, weegt de Zepton tussen de 1100 en 1200 gram en in ‘ gestripte’ uitvoering zelfs minder dan een kilo. En bij dat gewicht heeft hij een grote kap met twee ritsvakken, een snowlock, handige nieuwe pickel – en wandelstokbevestiging, diverse compressiebanden en voldoende bevestigingsogen, een SOS-paneel en twee grote stretch zijvakken!

De Nanon 50:60 heeft de verwende rugzakloper voor nauwelijks twee ons meer nog meer luxe en gebruiksgemak te bieden. Ook hier is er keuze uit drie lengtematen, altijd in combinatie met een eenvoudige Torso Fit Centro Adjust ruglengteverstelling en een AdaptiveFit heupband voor een nog betere pasvorm. Voeg daarbij 10 liter extra volume, een handige extra ingang aan de zijkant en een groot voorvak met stretch en dan nog blijft de weegschaal steken op 1250 tot 1390 gram. Een volle kilo onder het gewicht van een vergelijkbare conventionele rugzak!

Gezien het bovenstaande mag het geen wonder heten dat deze lichtgewicht trekkingrugzakken met veel plezier zijn getest en goed bevonden. De Nederlandse importeur liep er in juni fluitend de 100 km van de Oxfam Novib Trailwalker mee en bracht zijn Zepton deze zomer vervolgens naar de top van de Weisshorn (4505 m). De nieuwe Lowe Alpine Hyperlites blijken ook prima klimrugzakken te zijn.

De nieuwe lichtgewichten van Lowe Alpine liggen vanaf voorjaar 2010 in de gespecialiseerde buitensportzaken voor adviesverkoopprijzen tussen EURO 169,95 en EURO 199,95.

Voor meer informatie: https://lowealpine.com/eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.