Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe brander van Primus: ExpressSpider

Nieuwe brander van Primus: ExpressSpiderMet de ExpressSpider introduceert Primus een erg lichte brander, waarbij de gastank naast de brander staat. De brander weegt minder dan 200 gram en is zeer klein op te vouwen, terwijl hij toch stevig genoeg is om ook grotere pannen te dragen. Daarnaast beidt de brander uiteraard de voordelen van andere branders waar de gastank naast de brander staat: een laag zwaartepunt en dus erg stabiel.

De voorverwarmingsbuis zorgt ervoor dat de ExpressSpider ook in de winter gebruikt kan worden. Het gastankje kan bovendien gewoon op z’n kop worden geplaatst zonder voor gevaarlijke situaties te zorgen. De brander is gemaakt van roestvrijstaal en messing volgens de hoge kwaliteitseisen van Primus.

Een van de belangrijkste kenmerken van de ExpressSpider is de voorverwarmingsbuis die de brander geschikt maakt voor gebruik in de winter. Zeker op het gebied van veiligheid is dit zeer belangrijk omdat het er voor zorgt dat de brandstof enkel in gasvorm bij de branderkop kopt en zo gevaarlijke steekvlammen voorkomt. Zonder voorverwarmingsbuis zijn soortgelijke brander vaak minder veilig en niet goed te gebruiken in de winter.

De brander zelf is dezelfde die de Zweedse fabrikant gebruiken voor hun zeer succesvolle ExpressStove. Deze brandt zeer efficiënt, wat nog eens versterkt kan worden door gebruik te maken van de speciale EtaPower pannen van Primus. Het gastankje is verbonden met de brander middels een stalen flexbuis. Gecombineerd met de sterke poten en non-slip panhouders kan deze brander in nagenoeg alle omstandigheden en met alle soorten pannen gebruikt worden.

De ExpressSpider heeft een vermogen van 2000 Watt en weegt slechts 198 gram.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.