Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Coleman stelt nieuwe Pictor backpacking tenten voor

Coleman stelt nieuwe Pictor backpacking tenten voorDe Pictor tenten zijn de nieuwste aanwinst van Coleman binnen het segment van de Adventure tenten. De Pictor X2 en Pictor X3 zijn twee lichtgewicht tunneltenten met ruime voortent die ruimte bieden aan respectievelijk 2 en 3 personen. Dankzij hun lage gewicht en kleine pakvolume zijn deze tenten ideaal voor backpackers. Door hun vormgeving bieden ze bovendien een grote opslag- en slaapruimte.

Het stabiele tunneldesign samen met de sterke aluminium 7001-T6 tentstokken kunnen alle weersomstandigheden de baas. De Pictor™ tenten zijn makkelijk en snel op te zetten door 1 enkele persoon; de tentstokken glijden soepel door de speciale doorvoeren en eindigen automatisch in een versterkte afgesloten houder waardoor ze direct op hun plaats zitten.

De compacte lichtgewicht constructie hanteert een perfecte balans tussen leef/slaapruimte en opbergruimte. De grote opbergruimte, met twee ingangen voor extra flexibiliteit bij het opzetten, biedt volop plaats voor rugzakken en kampeeruitrusting.

Over de ventilatie binnenin de tent is goed nagedacht. Het Variflo™ System is een uniek ventilatiesysteem exclusief ontworpen en gepatenteerd voor Coleman Adventure tenten. Het vermindert de condensatie in de tent door het regelen van de temperatuur en luchtstromen binnenin.

Het grondzeil bestaat uit nylon (5000 mm) met PU-coating en afgeplakte naden. Het grondzeil van de voortent is afritsbaar waardoor indien gewenst gewicht bespaard kan worden. Het grondzeil kan hierdoor ook apart verpakt worden wanneer het vuil is. Fluorescerende scheerlijnen en reflecterende banden langs het doek zorgen voor goede zichtbaarheid ’s nachts. De buitentent is gemaakt van duurzaam ripstop polyester dat bestand is tegen scheuren en het UV-Pro filter beschermt het doek tegen UV-straling. De binnentent is van ademend polyester en niet-transparant gaas.

Pictor™ X2, verkrijgbaar vanaf EURO 209.99
Slaapruimte: 2,5 m2
Opbergruimte: 1,42 m2
Hoofdruimte: 95 cm
Type draagtas: Tweezijdige compressie met brede opening
Afmetingen draagtas: 47 x 30 x 19 cm
Gewicht: 3,3 kg
Opstelling: 1 binnentent met voortent


Pictor™ X3 (zie foto), verkrijgbaar vanaf EURO 229.99
Slaapruimte: 3,77 m2
Opbergruimte: 2,61 m2
Hoofdruimte: 105 cm
Type draagtas: Tweezijdige compressie met brede opening
Afmetingen draagtas: 51 x 33 x 21 cm
Gewicht: 4,3 kg
Opstelling: 1 binnentent met voortent
Praktische extra ingang aan de achterzijde van de tent

Voor meer informatie: https://www.coleman.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Coleman:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.