Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE: Van PET-fles tot fietstas

VAUDE: Van PET-fles tot fietstasIn de lente van 2010 introduceert VAUDE een nieuwe collectie fietstassen die gemaakt zijn van gerecyclede plastic PET-flessen. VAUDE is in de gehele productieketen voortdurend op zoek naar een ecologisch verantwoord resultaat. Als officieel Bluesign lid, neemt het bedrijf het hele productieproces onder de 'ecologische' loep. Dankzij het gebruik van duurzame en verantwoorde materialen en het hergebruik van materiaal - zoals gerecyclede flessen - introduceert de Duitse bergsportleverancier iedere keer weer nieuwe producten in de markt.

Van fles tot fietstas
Het klinkt vreemd, maar het is in feite erg simpel: gebruikte PET-flessen worden schoongemaakt en omgezet in garen. Het nieuwe materiaal is geweven met deze garen: Recycletex! Het is onvoorstelbaar dat de herkomst van deze fietstassen te danken is aan een aantal plastic flessen. Naast de milieuvriendelijke vervaardiging waarbij de lege flessen een nieuw leven krijgen, heeft de wedergeboorte van de PET-fles tot een zeer stijlvol resultaat gezorgd. Het moderne ontwerp – zowel in een zakelijk uiterlijk als een casual uitstraling – is inmiddels dé trend. De recyclede tassen uit de “Packs ’n Bags” collectie hebben zich namelijk al meer dan bewezen en dit succes krijgt nu een vervolg met de productie van deze nieuwe lijn fietstassen. In de nieuwe “Eva’s Collectie” uit recyclede flessen verschijnen een stuurtas, twee achtertassen en vier modellen uit de huidige “Office Bags” lijn.

PET-feiten
Meer dan 50% van de kunststofverpakking wereldwijd bestaat uit PET (polyethylenterephthalat). In 2004 bedroeg het wereldwijde verbruik aan PET-verpakkingen ongeveer 10 miljoen ton. Daarvan was 90% de bekende PET-fles. De PET-flessen kunnen tegenwoordig gerecycled worden tot garen: de flessen worden na gebruik gereinigd, gemalen en uiteindelijk tot garen verwerkt. VAUDE is één van de eerste fabrikanten die dit garen als hoofdgrondstof in de nieuwe “Recycling-tassenlijn” gebruikt.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.