Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Power Lizard Ultralight van VAUDE

Power Lizard Ultralight van VAUDEDe lichtste tweepersoons tent ter wereld komt uit de koker van de Duitse bergsportuitruster VAUDE. De naam van deze tent: Power Lizard Ultralight. Het is een absolute ultralichte dubbelwandige tunneltent op basis van het gepatenteerde powerframe. Dankzij het powerframe is de tent snel op te zetten, erg windstabiel en zorgt het er bovendien voor dat de ruimte optimaal benut kan worden.

Power Lizard Ultralight
De Power Lizard Ultralight tent is ontworpen om aan 2 personen met bagage onderdak te bieden. De tent weegt slechts 1000 gram dankzij de enkele stokconstructie en het gebruik van innovatieve lichtgewicht aluminium stokken. Door de nieuwe 7001 aluminium legering is de stoksterkte bij een doorsnede van 7,5mm enorm verhoogd. Het powerframe maakt de tent zeer windstabiel voor een ultralight tent. Om de beschikbare ruimte optimaal te kunnen benutten is de binnentent asymmetrisch, terwijl de voortent ruimte biedt aan de bagage. De tentbodem heeft een waterkolom van 10.000mm en het buitendoek is vervaardigd uit het tweezijdig gesiliconiseerde 20D Polyamide (absoluut waterdicht, extreem sterk en UV-bestendig). Adviesverkoopprijs van de Power Lizard Ultralight: EURO 380,-.

Gouden Industry Award
Tijdens de OutDoor-vakbeurs in Friedrichshafen heeft de internationale vakjury voor de vierde keer de Industry Award uitgereikt. Uit de in totaal 242 ingezonden producten uit 18 verschillende landen zijn uiteindelijk 63 prijswinnaars uitverkoren. De 9 beste inzendingen zijn bekroond met een gouden award. VAUDE heeft een gouden award in de wacht gesleept met de lichtste tweepersoonstent ter wereld: de 'Power Lizard Ultralight'. De jury bekroonde deze tent met een gouden award om de volgende reden: "Deze tent is de lichtste tent die momenteel verkrijgbaar is. Hij is heel erg makkelijk op te zetten en biedt voldoende bescherming, zelfs in slechte weersomstandigheden. Simpelweg geniaal".

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.