Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuw M10 Jacket en Pants van Patagonia

Nieuw M10 Jacket en Pants van PatagoniaPatragonia komt deze lente met een nieuw M10 jacket en pants, hun lichtste 3-laags hard shell. Het zachte, waterdichte en ademende nylon ripstop materiaal zorgt voor een perfecte verhouding van duurzaamheid en gewicht, terwijl je als drager beschermd bent tegen de elementen als regen en wind.

Het M10 jacket is gemaakt van een 3-laags materaal met een waterdichte/ademende H2No laag en een Deluge DWR (Duurzaam Water Afstotende) afwerking. De capuchon is op 3 manieren te verstellen en past zonder problemen over klimhelm. In de nek zorgt een microfleece-lining voor extra comfort, evenals bij de kin. De waterdichte ritsten zorgen dat het water ook daar geen kans krijgt om door te dringen. Verder is het jack voorzien van een borstzak en weegt het slechts 306 gram.

De M10 pants zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, waarbij de broeksband elastisch is gehouden en de gulp in twee richtingen kan worden open geritst met de waterdichte rits. Op het rechter dijbeen en achterop zijn zakken geplaatst, eveneens met waterdichte ritsen. De knieën zijn voorgevormd, terwijl de enkels strak om de schoenen kunnen worden getrokken dankzij een koord. Van onderaan tot aan de knieën lopen waterdichte ritsen om de broek direct over de schoenen aan te kunnen trekken. De M10 pants weegt 245 gram.

Het M10 jacket en pant maken deel uit van de Alpine-collectie. Nieuw in diezelfde collectie zijn onder andere het Simple Guide jacket (91 procent all-recycled polyester!) en de Drifter A/C schoenen welke zijn uitgerust met Vibram Trail Ecostep zolen. Deze bestaan voor maar liefst 30 procent uit gerecycled rubber.

Patagonia heeft een duidelijke mission statement: ‘Build the best product, casue no unnecessary harm’. En dat dat geen loze kreet is wordt gestaafd door de feiten: 88 procent van de lente/zomer kledingcollectie van 201 bevat een e-vezel of is gerecycled. 62 procent van de Alpine kleding is zelf volledig recyclebaar, terwijl 55 procent gerecyclede materialen bevat.

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Patagonia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.