Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Eco Sportwear van Patagonia

Eco Sportwear van PatagoniaHet is Patagonia gelukt om voor het 2010 lente/zomer seizoen maar liefst 100 procent recyclebaarheid te verkrijgen voor de gehele heren Lifestyle kledinglijn. Dat wil zeggen dat elk kledingstuk van de kledinglijn volledig recyclebaar is via het Common Threads Recycling programma van het merk. Bij de dameslijn is 88 procent recyclebaar, nog steeds een zeer hoog percentage vergeleken met andere kledingfabrikanten in de wereld.

Surf Spirit
Voor liefhebbers van zon, zee en strand is er Surf Spirit. Binnen deze lijn is het Fezzman Shirt volledig nieuw. Dit shirt is voor 65% gemaakt van lichtgewicht, ademend en volledig gerecycled polyester en voor 35% organisch katoen. Handig: de Fezz kreukt niet en kan dus direct uit je tas worden gedragen.

Climbing Spirit
Voor de klimmers is er Climbing Spirit, waarbij de nadruk ligt op bewegingsvrijheid en prints met betrekking op bergsport. Nieuw in deze serie is de Retro Grade Shorts. Deze (toch best wel lange) short bestaat voor maar liefst 98% uit organisch katoen. De resterende 2% is spandex dat er voorzorgt dat je de short gemakkelijk kunt aantrekken. Voorgevormde kniestukken verbeteren de bewegingsvrijheid, terwijl de ‘relaxed fit’ (pasvorm) er voor zorgen dat de short uiterst comfortabel draagt. Zeker ook tijdens het klimmen, want de riemlussen zijn klimgordelvriendelijk en 1 van de 5 zakken is bovendien een veiligheidszakje om bijvoorbeeld je sleutels in op te bergen.

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Patagonia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.