Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lichtgewicht primaloft slaapzak arctic voor VAUDE

Lichtgewicht primaloft slaapzak arctic voor VAUDEDoor de high tech kunstvezel Primaloft INFINITY zijn de VAUDE Arctic slaapzakken lichtgewicht, sterk comprimeerbaar en hebben uitstekende warmte eigenschappen ook in een vochtig klimaat. VAUDE brengt daarom in de Arctic serie maar liefst 4 modellen uit: de Arctic 1200, Arctic 1000, Arctic 800 en Arctic 450.

DIN EN 13537 normering
De getallen hebben te maken met het vulgewicht en hebben daarmee invloed op de warmte van de slaapzak. De DIN EN 13537 normering is een gestandaardiseerde norm die door een onafhankelijk instituut aan slaapzakken worden toegekend. De Arctic 800 sluit het beste aan op gebruik in variërende omstandigheden.

Arctic 800
De Arctic 800 heeft als afmetingen 190x80 cm. Wanneer je de capuchon meeneemt in de afmetingen komt de lengte uit op 220 cm. Bij de voeten is de slaapzak 57 cm breed. Deze mummy-afmetingen volgen de lichaamscontouren om daarmee garant te staan voor een optimale warmtehuishouding. De vulling bestaat uit PES Primaloft Infinity 80g/m². De Arctic 800 heeft een 800 grams vulling en weegt in totaal 1400 gram. De buitenlaag is gemaakt uit PES 20D 400T RS. De DIN EN 13537 geeft als warmtewaarden: 0° (comfort), -5° (limiet) en -22° (extreem). Een uitleg over deze waarden staat op de website van VAUDE: www.vaude.nl/technischebegrippenlijst.php. Verder heeft de Arctic 800 een warmtekraag, een voetenzak, een lange doorlopende rits tot het voetengedeelte, pakzak (minimaal 35x30 cm / maximaal 45 x 25 cm) en een grote binnenzak uit mesh. Adviesverkoopprijs: EURO 180,- .

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.