Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE fietsschoenen breeze tr voor langere fietstochten

VAUDE fietsschoenen breeze tr voor langere fietstochtenAls logische vervolgstap op de sterk groeiende fietscollectie, voegt VAUDE nu ook fietsschoenen toe aan het assortiment. Vanaf het voorjaar 2010 kan fietsend Nederland een keuze maken uit 7 modellen die afgestemd zijn op de verschillende toepassingsmogelijkheden. Zo omvat de collectie onder andere twee 'trek en trail' modellen voor vakantiefietsers en dagjesrijders. Deze fietsschoenen zijn een mooie perfecte mix van fiets- en wandelschoenen.

Wandelen
Het populairste model is de Breeze TR. Deze trekkingfietsschoen is soepel waardoor je tijdens het wandelen makkelijker kunt afwikkelen dan met ‘gewone’ fietsschoenen. Bovendien is de zool breder om extra stabiliteit te geven wanneer niet gefietst wordt. Ook is gekozen voor veters in plaats van een stugge klittenbandsluiting. Net als de gewone schoenencollectie van VAUDE zijn ook de fietsschoenen voorzien van een ‘Heel Clip’, dat ervoor zorgt dat de hiel goed vastzit in de schoen en het vormen van blaren tegengaat. Ten slotte geeft het gebruikte mesh-materiaal extra ventilatie.

Fietsen
Het profiel van de zolen is uiteraard afgestemd op het type gebruik en is compatibel met clipless pedalen met SPD aansluiting. Dit maakt de schoenen geschikt om mee te fietsen én te lopen. De ‘V-Gap’ zorgt voor een makkelijke geleiding van het pedaal naar de schoenplaat. Ten slotte zorgt de ‘Power Cage’ voor een optimale overdracht tussen de voet en het pedaal. Dankzij de ‘Power Cage’ blijft de voet namelijk stabiel tijdens het ‘duwen en trekken’ van het pedaal. Adviesverkoopprijs: EURO 90,-

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.