Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Petzl Charlet ICEFLUTE voor ijsschroeven

Petzl Charlet ICEFLUTE voor ijsschroevenElke ijsklimmer weet hoe duur het is om zijn of haar ijsschroeven te verliezen. Of groot de schade kan zijn als de schroeven los in de rugzak worden bewaard. Daarom introduceert Petl Charlet de ICEFLUTE.

De ICEFLUTE is een beschermhoes bestaande uit 5 buisjes waarin de ijsschroeven eenvoudig kunnen worden opgeborgen. Op die manier worden niet alleen de dure schroeven beschermd tegen schade van schurende rotsen, maar ook de klimmer en diens materiaal tegen de ijsschroeven zelf.

De schroeven worden in de ICEFLUTE verticaal naast elkaar gerangschikt, waarbij ze eenvoudig met één hand kunnen worden opgepakt. Elke wordt individueel vastgeklemd middels een speciale (eenvoudig te openen) beveiliging. Onderaan zijn de buisjes open, zodat er geen opeenhoping van ijs en/of sneeuw plaats kan vinden.

De ICEFLUTE kan zowel op de borst als aan de riem worden gehangen waardoor de klimgordel meer ruimte krijgt voor andere materialen. Indien er minder ijsschroeven nodig zijn kunnen de beschermende buisjes ook individueel worden gebruikt.

De ICEFLUTE is geschikt voor schroeven tot een diameter van 20mm en weegt 155 gram.

Voor meer informatie: https://www.petzl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Petzl:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.