Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Alite Designs: lekker lichtgewicht zitten

Alite Designs: lekker lichtgewicht zittenVraag een lichtgewicht kampeerder wat hij op z'n kampeerplek het belangrijkste vindt (nou ja, behalve lekker slapen dan): hij wil comfortabel kunnen zitten. Als de grammen tellen is dat vaak een lastige afweging. Bij kampeerstoelen betekent comfort meestal (te) veel gewicht, plus een tamelijk groot pakket dat je in je reistas of rugzak kwijt moet zien te raken.

Alite Designs nam de uitdaging aan en ontwikkelde de Monarch Chair. Een stoel waar je eerst eens even goed naar kijkt, want grote uitdagingen vragen om slimme, ongewone designs. Wie er vervolgens in gaat zitten weet genoeg.

Omdat de twee pootjes naar voren zijn geplaatst en het stoeltje een laag profiel heeft, ervaar je in de Monarch een uitstekend evenwicht, dat het mogelijk maakt om er lekker ontspannen in te zitten. De aluminium steunen en de sterke en goed ventilerende - deels gazen - nylon stof zorgen ervoor dat de Monarch op een paar grammen na een halve kilo weegt. Opgevouwen neemt hij niet meer ruimte in dan een rol pedaalemmerzakken. Ideaal dus voor een lichtgewicht avontuur, een dagje naar het strand of een picknick op de hei. Een comfortabele stoel is niet meer de uitvinding van de eeuw, maar wel een waar reizigers en kampeerders met smart op zaten te wachten.

De Monarch Chair weegt slechts 530 gram en is verkrijgbaar in drie kleuren bij alle kampeer- en outdoorwinkels. Adviesverkoopprijs bedraagt EURO 79,95.

Voor meer informatie: https://www.alitedesigns.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.