Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

CAMP voor rots, Via Ferrata en veiligheid

CAMP voor rots, Via Ferrata en veiligheidCAMP is een van de marktleiders op het gebied van hardware voor zomer- en winter bergsporten, van treking tot boulderen van ski bergsport tot via ferrata. Voor zowel beginners als fanatiekelingen biedt CAMP comfortabele, duruzame en lichtgewicht via ferrrata uitrusting.

Matrix ferrate set, een gepatenteerd systeem
Het gepatenteerde Matrix systeem absorbeert energie van een val door het glijden van een dynamische touw in een metalen wrijvingapparaat. Het is compact en lichtgewicht dankzij de geritste zak waarin het systeem zit opgeborgen. De ‘in-line’ energie-absorberende plaats voorkomt draaien van het touw en zorgt voor een constante verdeling van de energie; een Dyneema lus verbindt het via ferrata set met het harnas/de klimgordel.

Dit via ferrata set kan voor wat betreft vallen twee keer gebruikt worden: na de eerste val is er nog meer dan voldoende sterkte en schokabsorbering over voor veilig gebruik.
Het set is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: CAMP Matrix Lite, CAMP Matrix Rewind en CAMP Matrix Elite.

CAMP Matrix Lite
Een licht via ferrata set voor optimaal comfort. De tape-korden van dit via ferrata set verminderen het gewicht, vergeleken met gebruik van normaal touw. De Nomad carabiners hebben een extreem grote opening voor groot gebruikersgemak. Het set weegt 460 gram.

CAMP Matrix Rewind
Dit set combineert een groot comfort met een groot gebruikersgemak. Het Rewind Systeem houdt de lengte van de koorden kort, zodat ze niet in de weg kunnen hangen. Het is uitgerust met Hercules carabiners, met een zeer gebruikersvriendelijk sluitingsmechanisme dat niet per ongeluk open kan gaan. Dit set weegt 508 gram.

CAMP Matrix Elite
Dit is de klassieke uitvoering van de Matrix serie, uitgevoerd met normale touwen/koorden. Het set maakt gebruik van Hercules carabiners en weegt 520 gram.

Voor meer informatie: https://www.camp.it/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Camp:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.