Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nomad breidt unieke lichtgewicht tentencollectie uit

Nomad breidt unieke lichtgewicht tentencollectie uitNa de succesvolle introductie van haar unieke 2-persoons lichtgewicht tenten heeft Nomad nu ook een uitvoering voor 4 personen - de Source 4. Hiermee wordt een bredere groep enthousiaste motorrijders bediend. Voor deze nieuwe tent wordt hetzelfde unieke ventilatie- en stokkensysteem gebruikt dat de Spring 2 en Source 2 in 2009 al bestempelde tot opmerkelijke modellen.

Een laag gewicht, bescheiden pakformaat en gemakkelijk opzetten; dát zijn de drie topprioriteiten bij de keuze van een lichtgewicht trekkerstent. Voor deze vier tenten wordt, naast sneldrogend polyester en nylon-ripstop materiaal, een uniek DAC stokkensysteem gebruikt. Dat systeem bestaat alleen uit 2 hoofdstokken en 2 kleinere tussenstokken. Resultaat: minder gewicht en volume, en snel op te zetten.

Het unieke ventilatiesysteem dat ook al werd gebruikt voor de eerste modellen Spring en Source wordt ook toegepast in de nieuwe, grotere uitvoeringen. Het tweelaagse gaasdak versnelt de ventilatie van vochtige lucht en functioneert ook als ‘droogrek’ voor klamme kleding - een groot pluspunt bij het reizen onder wisselende weersomstandigheden.

Naast deze opvallende innovaties bieden de modellen Spring en Source nog meer extra’s, die garant staan voor een lichtgewicht tent met optimaal comfort. Zo hebben deze modellen handige vakken in de binnentent, een afneembare opbergzak in het leefgedeelte, grote PVC-ramen met gordijnen, een haak om de zaklamp op te hangen en - bijzonder fijn op modderige plekken - een geïntegreerd grondzeil voor het leefgedeelte. Voor een trekkerstent bieden deze modellen opvallend veel ruimte. Heel concreet: een persoon met een gemiddelde lengte kan helemaal rechtop staan in de Source.

Kort samengevat: de lichtgewicht tenten collectie omvat nu de modellen Spring 2 (ultracompacte lichtgewicht tenten voor 2 of 3 personen) en de modellen Source 2 & 4 (compacte lichtgewicht tenten voor 2 of 4 personen).

Voor meer informatie: https://www.nomad.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Nomad:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.