Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vaude tenten in (ultra)light versie

Vaude tenten in (ultra)light versieVaude stelde zich als doel om voor het komende jaar het gewicht van de tenten naar beneden te brengen, en tegelijkertijd de stabiliteit te verbeteren en het opzetten te vergemakkelijken.

In de Ultalight-serie springt de Hogan Ultraligth (zie foto) er uit. Met een binnen-vloeroppervlakte van 1,20 bij 2,20 meteren een hoogte van meer dan 1 meter weegt deze ultralight tent slechts 1,70kg. Geen wonder dat deze vorig jaar nog werd beloond met de eerste plaats in de 'gear of the year' verkiezing van het Duitse Outdoor Magazin.

Vaude heeft ook echter andere klassieke modellen als de Mark, de Space en de Ferret flink onder handen genomen om er naast een light of ultralight versie van te kunnen bieden.

Zo zijn de Ferret I Ultralight en de Ferret III Light gemaakt van het dubbelzijdig gecoat, zeer duurzame 40D Nylon. De nieuwe Mark II light is bijzonder gemakkelijk op te zetten, is zeer stabiel (ook bij sterke windstoten) en biedt naast veel binnenruimte (2,20 bij 182 meter) ook nog eens twee ruime vestibules. En dat met een gewicht dat ruim onder de 3kg blijft.

Door het consistente gebruik van lichtere, hi-tech materialen voor onder andere het tentdoek, de scheerlijnen en de bevestigingspunten is Vaude er in geslaagd om bij veel oude modellen tot zelfs één kilo van het gewicht af te snoepen.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.