Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Volledig vernieuwde rugzakkencollectie van Bergans of Norway

Volledig vernieuwde rugzakkencollectie van Bergans of NorwayMeer dan 100 jaar geleden begon de geschiedenis van Bergans of Norway met de productie van de eerste rugzak - en ook in 2010 staat de rugzak opnieuw bovenaan het lijstje met nieuwe producten van outdooraanbieder Bergans of Norway. Voor komende zomer hebben de Noren het grootste deel van de middelgrote trekkingrugzakken herzien. Materiaalverbeteringen, besparingen op het gewicht, verbeterde draagsystemen en optische herzieningen laten de rugzakkencollectie van Bergans of Norway in volle glorie stralen.

Rondane
De Rondane, één van de best verkochte Bergans-modellen, is volledig herzien. Alleen al aan het uiterlijk is de verwantschap met de andere Bergansrugzakken van de nieuwste generatie, de Trollhetta en de Rask, herkenbaar. Van de Rask krijgt de nieuwe Rondane de heupgordel, die als een “Contoured Hip Belt” met Winch-systeem nog beter rond de heupen zit en het gewicht optimaal op het lichaam overdraagt. Andere innovaties van de rugzakkencollectie waarvan de Rondane nu profiteert, zijn de Neck Cavity, alsook de nieuw ontwikkelde, anatomische schouderriemen, die zijn gevuld met een hoogwaardig, ademend schuim. Tenslotte werden ook de bevestigingsmogelijkheden aan de voorzijde van de rugzak, inclusief Daisy Chain, verbeterd. Aan de zijkanten bieden de balgzakken een aanzienlijke hoeveelheid ruimte. De herenvariant is verkrijgbaar in 65 of 85 liter, de Rondane Lady biedt een volume van 65 liter. Zijn naam heeft de Rondane te danken aan het oudste nationale park van Noorwegen, dat zich 963 vierkante meter boven het hooggebergte in het oosten van Noorwegen uitstrekt.
Adviesverkoopprijs: Euro 230,00 (65 liter) en Euro 240,00 (85 liter)

Helium
Robuuster materiaalgebruik, uitgebreidere functies, een verbeterd draagsysteem, en toch nog even licht als zijn voorganger – dat is de nieuwe Helium-rugzak van Bergans of Norway. De weegschaal wijst amper iets meer dan 1 kilo aan voor een rugzak met 55 liter volume en een enorm laadvermogen. Vanaf de zomer van 2010 is de rugzak uitgerust met sterkere en robuustere 210D Cordura resp. 100D Cordura Ripstop uit gesiliconiseerde nylon aan de zijden. Het voordeel van het nieuwe materiaal is dat de Helium meer belasting aankan, ook gedurende een langere periode bijvoorbeeld bij expedities. Ook de heupgordel van de Helium werd duidelijk verbeterd. Deze is nu merkelijk stijver en kan meer gewicht van de rugzak op de heupen overdragen. Net als de andere nieuwe Bergans-rugzakken is hij uitgerust met het nieuwe Winch-systeem: de in een driehoek vastgehechte gordel plaatst de heupgordel conisch boven het bekken. Dit vergemakkelijkt niet alleen de bediening, maar draagt ook aanzienlijk bij tot een verbeterd draagcomfort dankzij een grotere gewichtsoverdracht. Tenslotte werden diverse uitrustingsfuncties geoptimaliseerd, zoals de stabielere zijtassen of de beter geplaatste, typische lange Bergansritssluitingen aan de voorzijde, die een eenvoudige toegang geven tot het hoofdvak. Naast de 55 liter modellen voor dames en heren, is de Helium ook verkrijgbaar als kleinere 40 liter variant.
Adviesverkoopprijs: Euro 180,00 (40 liter) en Euro 200,00 (55 liter)

Rask
De ontwerpers van Bergans of Norway hebben zich tot taak gesteld om de last die een rugzak met zich meedraagt zo comfortabel mogelijk over de rug verdelen. Voor deze basisvereiste hebben zij het Hexegon draagsysteem met twee lichte stalen stangen ontwikkeld. Deze twee stangen zorgen voor een gelijkmatige gewichtverdeling en transfereren het zwaartepunt naar de heupgordel. De heupgordel heeft een conische vorm en legt zich zodoende perfect rond de heup. Behalve in draagcomfort, blinkt de Rask rugzak ook uit in gebruikersgemak, want ook in de moeilijkste omstandigheden moet een systeem eenvoudig en perfect functioneren. Andere nuttige eigenschappen zijn de directe toegang tot het binnenvak via de ruime openritsbare voorkant van de rugzak, alsook de mogelijkheid om de rugzak op eenvoudige wijze te vergroten of te verkleinen. Het gebruikte Cordura-materiaal is van de hoogste kwaliteit, net als de ritsen en de volledige getapete naden in het deksel. Bovendien komt de rugzak met een garantie van vijf jaar. Verkrijgbaar in herenmodel Rask in 50 of 60 liter alsook in Rask Lady met een volume van 50 liter.
Adviesverkoopprijs: Euro 219,00 (50 liter) en Euro 229,00 (60 liter)

Sport alpin
De nieuwe Sport alpin kreeg een volledig nieuwe ruimte-indeling en wordt nu gekenmerkt door een ronde ingang aan de onderzijde. Aan de voorzijde kreeg hij een opgezette zak met waterafstotende rits. Net als de andere nieuwkomers van de Bergans-rugzakfamilie kreeg de Sport alpin een nieuwe en verbeterde heupgordel met Winch-systeem, riemlussen op de heup helpen bij het bevestigen van de uitrusting of hondenlijnen. De grotere meshzakken aan de zijkanten zijn perfect geschikt voor allerlei vaak benodigde kleinigheden. De Sport alpin heeft een volume van 40 liter en is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, 3 voor heren en 2 voor dames.
Adviesverkoopprijs: Euro 110,00

Red Rock
Ook de herziene Red Rock (zie foto) is nog praktischer en robuuster dan zijn voorganger. Met de grote, ronde toegang tot het hoofdvak onderaan de rugzak en het rondom vernieuwde rugsysteem wordt deze rugzak de eerste keuze bij fietstochten of dagtrips. Aan de rug werden de schuimlagen opnieuw vormgegeven, tussen de rugzak en de rug ontstaat een afdoend ventilatiekanaal, dat samen met het ventilerende schuimstof een goed geventileerde rug garandeert (Advanced Ventilation System AVS). Voor modeliefhebbers bestaat de Red Rock niet alleen in de traditionele kleuren rood, blauw of zwart, maar ook in een klassiek geruit patroon. De Red Rock is verkrijgbaar in twee varianten van 25 of 35 liter.
Adviesverkoopprijs: Euro 80,00

Langevann Hip Pack
Met de Langevann Hip Pack biedt Bergans of Norway een functionele en op de jacht afgestemde heuptas. Voor het draagcomfort zorgt de volwaardige heupgordel met Winch-systeem. Onder de praktische toegangsklep met ritssluiting gaat een volume van 11 liter schuil. Een fronttas en netzakken aan de zijkanten zorgen voor orde. Ook een zakje voor vliegend wild werd geïntegreerd. Dit zakje laat zich indien nodig afrollen en met schoudergordels over de rug bevestigen – zo wordt de Langevann een rugzak! De Langevann is gemaakt van 600D polyester Oxford en zodoende robuust genoeg voor de jacht. Langevann is een als recreatiegebied gebruikt meer en bevindt zich ten oosten van de Noorse hoofdstad Oslo.
Adviesverkoopprijs: Euro 90,00.

Compass Bag
De Compass Bag, een 90 of 130 liter grote duffelbag, biedt veel ruimte en een praktisch en comfortabel draagsysteem voor globetrotters, klimmers of expeditiegangers. Dankzij de laag aangezette schouderriemen zit de tas veel hoger op de rug en kunnen zwaardere ladingen met de Compass Bag worden vervoerd. Samen met de extra positiestraps aan de schoudergordel onderscheidt het volledig inpakbare draagsysteem zich duidelijk van de concurrentie met hun traditionele gordels. De grote rits op de cover is zo ver uitgesneden dat de tas volledig kan worden geopend. Het duurzame 1000D PVC tarpaulin (zware, waterdichte stof) in combinatie met het 1300D ballistisch nylon geven de Compass Bag zijn ruige uitstraling.
Adviesverkoopprijs: Euro 120,00 (90 liter) - Euro 150,00 (130 liter)

Voor meer informatie: https://www.bergans.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Bergans:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.