Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Tickpicker Kit van TravelSafe

Tickpicker Kit van TravelSafeDe tekentang van TravelSafe is tegenwoordig ook verkrijgbaar in een kleine handige tekenkit, deze is gemakkelijk op te bergen in tas of rugzak en kan aan de (broek)riem bevestigd worden. Hier zit alles in om een teek op een hygienische manier te verwijderen.

Het wordt weer lekker weer in Nederland! En iedereen trekt massaal naar buiten. Wandelen, fietsen, kamperen enz. en kinderen kunnen lekker buiten spelen. Er is alleen één nadeel! Het tekenseizoen is ook weer begonnen! Iedereen kan een tekenbeet oplopen, vooral in bosrijke gebieden, duingebieden, maar ook in eigen tuin liggen de teken op de loer. Een goede controle op tekenbeten is daarom erg belangrijk!

Sommige teken zijn besmet met een bacterie, die via een beet kan worden overgebracht op mensen. Op deze manier loopt u de ziekte van Lyme op. De ziekte van Lyme is een systeemziekte en zorgt voor allerlei vage gezondheidsklachten in verschillende gradaties.
Het eerste teken van de ziekte van Lyme is een rode ringvormige uitslag op de huid. In Nederland is dit in 2009 bij 22.000 mensen vastgesteld, in vergelijking met een aantal jaren geleden neemt dit elk jaar toe. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van het RIVM.

De belangrijkste risicofactor op besmetting is de tijd die de teek op de huid doorbrengt. Het is daarom van essentieel belang om de teek zo snel mogelijk te verwijderen.
Gebruik nooit alcohol (om de teek te verdoven) of een sigaret (om de teek te verhitten) dit zorgt ervoor dat de teek in shock raakt en via het speeksel ziekteverwekkers injecteert.
De juiste manier om een teek te verwijderen, is met behulp van de hiervoor ontwikkelde roestvrijstalen tekentang van TravelSafe®. Het voordeel van roestvrijstaal is, dat de tang makkelijk te ontsmetten is. U kunt hem uitkoken of ontsmetten met een aansteker. Het bekje loopt spits toe zodat ook de jonge teken (nimfen) gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

Voorkomen is beter dan genezen, bescherm u daarom preventief tegen teken beten. Bedek de huid zoveel mogelijk met kleding en gebruik op de onbedekte delen een goed insectwerend middel zoals TravelDEET van TravelSafe®, dit product is er in verschillende varianten en is zeer effectief. (verkrijgbaar in 30%, 40% en 50% DEET).

Voor meer informatie: https://www.travelsafe.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot TravelSafe:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.