Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Timex Expedition E-Altimeter: hoogtemeterhorloge met analoge weergave

Timex Expedition E-Altimeter: hoogtemeterhorloge met analoge weergaveDe Timex Expedition E-Altimeter oogt misschien als een analoge hoogtemeter in een horloge, maar is in werkelijkheid een zeer accurate digitale hoogtemeter waarvan de waardes analoog worden weergegeven. Dit horloge van het Amerikaanse Timex bevat dan ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van electronische hoogtemeting, ontwikkeld in Duitsland.

6 wijzers
De Timex Expedition E-Altimeter is uitgerust met maar liefst 6 verschillende wijzers op de grote horlogeplaat van 50mm diameter. Deze zijn echter dusdanig verwerkt dat aflezen van het horloge heel intuïtief gaat en alles in een oogopslag te zien is. Bij de weergave van de hoogte kan worden gekozen voor hoogte in voet of in meters. Bovendien zijn de wijzers ook in het donker goed zichtbaar dankzij het Indiglo night-light.

Voor nagenoeg alle bergen in de wereld
Het bereik van de hoogte meter van de Timex Expedition E-Altimeter loopt van -120 meter tot 7600 meter. Daarmee is de hoogtemeter geschikt voor nagenoeg alle bergen in de wereld die door gewone buitensporters worden beklommen en bewandeld. Callibratie van de hoogtemeter is bijzonder eenvoudig, zodat er altijd een accurate meting uitgevoerd kan worden. Om de prestaties bij te houden worden ook minimale en maximale hoogtemeting weergegeven. Ook in het water voelt de Timex Expedition E-Altimeter zich echter thuis, want hij is water bestendig tot een maar liefst 100 meter.

Indiglo Night-light
De Timex Expedition E-Altimeter is uitgerust met Indiglo Night-light. Deze gepatenteerde displayverlichting van Timex verlicht de gehele wijzerplaat van het horloge ’s-nachts en wanneer er weinig licht is.

Meerdere uitvoeringen
Er zijn verschillende uitvoeringen van de Timex Expedition E-Altimeter verkrijgbaar, waarbij gekozen kan worden tussen verschillende RVS horlogekasten en banden. Zo zijn er een duurzame zwarte en gele rubberen band, een waterbestendige lederen band en een RVS band.

Adviesverkoopprijs
De adviesverkoopprijs van de Timex Expedition E-Altimeter bedraagt Euro 229,00 voor de uitvoeringen met zwarte rubberband en lederen band en Euro 249,00 voor de uitvoeringen met RVS band en gele rubberband.

Voor meer informatie: https://www.timex.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.