Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Care Plus Tick-Test op Lyme Borreliose

Care Plus Tick-Test op Lyme BorrelioseMet deze zelfdiagnose teken-test kunt u zelf testen of de teek die u gebeten heeft, besmet is met de borrelia bacterie. Deze bacterie kan de ziekte van Lyme veroorzaken, een ernstige infectieziekte die een van de grootste problemen aan het worden is in Europa.

Als de test postitief is, kan deze aan de huisarts getoond worden voor het verkrijgen van een adequate behandeling met anti-biotica. Het grote voordeel is dat direct na de tekenbeet zekerheid gezocht kan worden of behandeling nodig is. Tot heden moest er gewacht worden op het (eventueel) verschijnen van de rode ring (Erythema migrans) voordat met (lange) behandeling gestart kon worden. Eigenlijk is dat veel te laat, de besmetting is dan al chronisch.

Werkwijze:
- Na een tekenbeet binnen 8 uren de teek veilig verwijderen met de Care Plus® Tick-Out tekentang.
- Noteer de datum van de tekenbeet in de agenda.
- Stop de teek in het afsluitbare buisje.
- Druppel een paar druppels bij de teek.
- Stamp de teek fijn met de houten stamper.
- Zuig het mengsel op en doe 2-3 druppels op de testcassette.
- Wacht max. 20 minuten.
- De test is positief (teek heeft borrelia bacteriën) als een rode lijn kleurt bij de ‘T’. Een rode lijn bij de ‘C’ betekent dat de test gelukt is.

Bewijs voor de huisarts!
De uitslag van de test geldt als bewijs voor de huisarts dat er direct gestart moet worden met anti-biotica, niet pas na weken. Dit draagt bij aan een succesvolle behandeling en genezing van de ziekte van Lyme.

Voor meer informatie: https://www.careplus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Care Plus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.