Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Edelrid presenteert een complete collectie klimschoenen

Edelrid presenteert een complete collectie klimschoenenVoor het eerst in de geschiedenis van het Duitse Edelrid komt het bekende klimmerk in 2010 met een complete collectie klimschoenen. De productrange bestaat uit vier type klimschoenen: van een zeer asymmetrisch model met een sterke welving en hielkracht tot een klimschoen voor beginners waar het comfort belangrijker is dan precisie. De lijn biedt een perfecte schoen voor elk gebruik en prestatie.

Raven
De Raven is het topmodel dat ontwikkeld is voor degenen die de maximale prestaties van hun klimschoenen verwachten tijdens het boulderen of klimmen. De zool is voorzien van Vibram© XS Grip rubber dat garant staat voor een stabiele en perfecte prestatie op de kleinste randjes in een hete zomer of het klimmen in een koude winter. De combinatie van een asymmetrische, extreem gewelfde leest met de speciaal ontwikkelde ‘groene’ Edelrid hielomsluiting zorgt voor een progressieve kracht overdracht van de hiel naar de grote teen. Dit geeft de Raven een onvergetelijke precisie tijdens het staan op kleine richels of tijdens het vasthaken in een steile route. De Raven kan als instap of met het Velcro klittenband gebruikt worden, dankzij het Edelrid Slide-Rail® systeem dat het verwijderen van het band mogelijk maakt. De revolutionaire 2-spanningshiel biedt een onverslaanbare prestatie en de Vibram XS Grip zool levert de best mogelijke wrijving. De vorm en spanning worden gehandhaafd door het synthetische bovenleer. Maatvoering: UK 4-12. Adviesverkoopprijs: EURO 120,-.

Reptile
Het instapmodel is de Reptile: een zeer comfortabele klimschoen voor beginners, traditionele klimmers of voor iedereen die gewoon een prettige schoen wenst. De Reptile biedt stabiliteit met een recht ontwerp en licht asymmetrische vorm. Hierdoor bespaart het energie, terwijl de versterkte middenzool extra steun geeft. Ideaal tijdens alle seizoenen of lange routes. De Comfort Tension Heel biedt de hiel ondersteuning en geeft de juiste spanningsgraad aan de schoen. Deze constructie in combinatie met de lederen buitenkant geeft de Reptile een comfortabele en nauwkeurige pasvorm voor alle voetvormen. Adviesverkoopprijs: EURO 70,-.

Voor meer informatie: https://www.edelrid.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Edelrid:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.