Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vaude perfectioneert katoen

Vaude perfectioneert katoenVaude werkte samen met fabrikant Schoeller aan een oplossing om het allom gewaardeerde katoen weer helemaal terug te brengen in de buitensport-kleding. Het resultaat is de nieuwe 96 degrees kleding-lijn.

Synthetische materialen worden al jaren gebruikt in kleding vanwege hun goede eigenschappen. Maar toch geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan katoen, simpelweg omdat het prettig draagt en aanvoelt. Het grote nadeel van katoen is echter dat het vocht vasthoudt en dus bij een beetje inspanning al klam aanvoelt en vervolgens maar langzaam droogt.

Om hier nu een einde aan te brengen pastte Vaude hun 3xDry technologie toe op katoen. 3xDry staat voor de 3 soorten droog die belangrijk zijn voor sporters: afvoer van vocht van binnenuit, waterafstotend van buiten en snellere droging. Hierdoor onstaat een kleding-lijn die dus de voordelen van zowel synthetische materialen als katoen samenbrengt.

Bovendien biedt de 96° degrees kleding-lijn van Vaude effectieve UV-bescherming.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.