Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE eco slaapzak Blue Beech

VAUDE eco slaapzak Blue Beech De eerste Bluesign gecertificeerde slaapzakken zijn een feit. De Blue Beech slaapzakserie maakt deel uit van de milieuvriendelijke strategie die fabrikant VAUDE heeft uitgestippeld. De serie is volledig vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen: 50% van de vulling bestaat uit Tencel en de andere 50% uit de gerecyclede polyester microvezel. Tencel is houtpulp en daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Bovendien zorgt Tencel voor een goede afvoer van transpiratievocht, goede isolatie en een zacht gevoel. In combinatie met de gerecyclede microvezel zorgt deze vulling voor een aangenaam slaapcomfort. Het materiaal is erg belangrijk voor mensen met een gevoelige huid of allergie.

Blue Beech 600
De serie bestaat uit drie slaapzakken: de Blue Beech 600, Blue Beech 450 en Blue Beech Kids. De Blue Beech 600 heeft als afmetingen 190x80 cm. Wanneer je de capuchon meeneemt in de afmetingen komt de lengte uit op 220 cm. Deze mummy-afmetingen volgen de lichaamscontouren om daarmee garant te staan voor een optimale warmtehuishouding. De Blue Beech 600 heeft een 600 grams vulling en weegt in totaal 1400 gram. De DIN EN 13537 geeft als warmtewaarden: +8° (comfort), +3° (limiet) en -11° (extreem). Een uitleg over deze waarden staat op de website van VAUDE: www.vaude.nl/technischebegrippenlijst.php. Verder heeft de Blue Beech 600 een warmtekraag, een kussenvak verwerkt in de capuchon, een lange doorlopende rits tot het voetengedeelte, een pakzak (minimaal 30x25 cm / maximaal 45 x 25 cm) en een grote binnenzak uit mesh. Adviesverkoopprijs: EURO 170,- .

Gouden Industry Award
Tijdens de OutDoor-vakbeurs in Friedrichshafen heeft de internationale vakjury voor de vierde keer de Industry Award uitgereikt. Uit de in totaal 242 ingezonden producten uit 18 verschillende landen zijn uiteindelijk 63 prijswinnaars uitverkoren. De 9 beste inzendingen zijn bekroond met een gouden award. VAUDE heeft een gouden award in de wacht gesleept met de ecologische slaapzak Blue Beech. De jury motiveerde de toekenning van de gouden award als volgt: “deze slaapzakserie onderscheidt zich doordat elk element bewust zo milieuvriendelijk mogelijk is ingevuld. Dat is absoluut een award waard”.

Bluesign®
De Bluesign® Standard garandeert dat de producten vrij zijn van schadelijke stoffen. De gehele productie verloopt volgens de maximale omgevings-, gezondheids- en veiligheidsstandaarden, waarbij de bron minimaal wordt aangetast en de invloed op mens en milieu zo gering mogelijk blijft. Immers: schone grondstoffen zorgen voor schone producten en verminderen daarmee aantasting van de omgeving. Productie op basis van Bluesign® is enerzijds energiebesparend en voorkomt anderzijds vervuiling van lucht en water. Bij Bluesign® producten komen irritaties aan de huid en allergische reacties niet voor. VAUDE toont met de Bluesign® Standard aan zich verantwoordelijk te voelen voor het milieu en het intact houden van de huidige leefomgeving.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.