Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin GPSMAP 62 serie, de opvolger van een icoon in de outdoor wereld

Garmin GPSMAP 62 serie, de opvolger van een icoon in de outdoor wereldGarmin International introduceert de nieuwe GPSMAP 62 serie, de opvolger van de bekende GPSMAP 60 serie. Deze robuuste GPS-handhelds voor outdoor gebruik hebben een eigentijdse look, bieden nieuwe mogelijkheden voor kaartweergave en een aantal belangrijke technische innovaties. De nieuwe GPSMAP 62 serie wordt in juli op de markt verwacht.

"De GPSMAP 60 serie is een van onze meest populaire producten ooit. De verbeteringen in vorm en functionaliteit in de GPSMAP 62 maken deze opvolger het beste toestel in zijn klasse," aldus Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin (Nederland). "De GPSMAP 62 is geschikt voor zowel beginners met Garmin apparatuur als voor outdoor liefhebbers, die al jaren gebruik maken van een GPS-handheld. Dit toestel combineert onze nieuwste technologie in outdoor gebruik met de comfortabele bediening van een bij vele gebruikers favoriet toestel."

De GPSMAP 62 serie bestaat uit drie waterdichte modellen, die voor allerlei activiteiten ingezet kunnen worden. Alle modellen beschikken standaard over kleurenscherm met een diagonaal van 6,6 centimeter, dat ook in direct zonlicht goed afleesbaar is, een batterijlevensduur tot 20 uur en een hooggevoelige GPS-ontvanger voor goede satellietontvangst.

De GPSMAP 62, het basismodel, biedt de gebruiker een ingebouwde wereldwijde basiskaart met schaduwcontouren.

De GPSMAP 62s beschikt daarnaast over een elektronisch kompas en kan draadloos routes, tracks, waypoints en geocaches uitwisselen met andere compatibele Garmin handhelds. Tevens heeft het toestel een luchtdruk hoogtemeter, waarmee u uw exacte hoogte kunt bepalen aan de hand van de luchtdruk. Ook kunt u hiermee een verandering in de weersomstandigheden zien aankomen.

De GPSMAP 62st is, als topmodel, bovendien nog voorgeprogrammeerd met Europese topografische kaarten voor een goed beeld van de omringende omgeving: wegen, snelwegen, riveren, nationale parken, etc.

Om zoveel mogelijk uit uw handheld te halen is elk toestel uit de GPSMAP 62 serie compatibel met BirdsEye Satellietbeeld. Met een abonnement op BirdsEye kunt u scherpe satellietbeelden downloaden en deze als extra laag op uw GPSMAP 62 gebruiken. Tevens kunt u het toestel gebruiken in combinatie met Garmin Connect, de online training community, en Garmin Custom Maps. Met dit laatste programma heeft u de mogelijkheid om zelf papieren kaarten om te zetten in digitale kaarten voor uw handheld. Naast deze zelfgemaakte kaarten is de GPSMAP 62 serie compatibel met CityNavigator wegenkaarten en topografische kaarten, zoals Topo Benelux. BlueChart digitale zeekaarten en de Onroute Fietskaart kunnen alleen op de alleen GPSMAP 62 s en 62st gebruikt worden.

Handig is dat de GPSMAP 62 serie aan de achterkant hetzelfde ontwerp heeft als de Oregon, Dakota en Colorado. Zo kunt u de accessoires van deze toestellen onderling uitwisselen. Andere innovaties in de GPSMAP 62 serie zijn fotonavigatie en intern geheugen voor optionele cartografie. De GPSMAP 62s en 62st zijn voorzien van een snelle USB-aansluiting voor vlotte gegevensoverdracht naar uw computer en een microSD aansluiting.

Geocachers gaan voortaan zonder papieren naslagwerk op pad. Zij kunnen de informatie over de te vinden schat direct downloaden in hun GPSMAP 62. Informatie als locatie, type terrein, moeilijkheidsgraad en hints worden dan op het scherm weergegeven.

De modellen uit de GPSMAP 62 serie worden in juli op de markt verwacht. De consumentenadviesprijzen van de toestellen zullen 319 euro (GPSMAP 62), 429 euro (GPSMAP 62s) en 499 euro (GPSMAP 62 st) bedragen.

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.