Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Helags, de nieuwe rugzakken van Fjallraven

Helags, de nieuwe rugzakken van FjallravenDe nieuwe Helags rugzakkenserie van Fjällräven bestaat uit twee modellen: een 30 liter model en een 40 liter model. Deze verfrissend eenvoudige wandel- en trekkingrugzakken zijn uitgerust met een degelijk draagsysteem, hebben een laag gewicht en bovendien een aantrekkelijke prijs. Op de robuustheid is echter niet bespaard: Fjällräven heeft voor de rugzakken een sterke 750 Denier Nylon-stof gebruikt. Het herkenbare ontwerp met het leren poolvos-logo en een solide functionaliteit tonen opnieuw de 50-jarige know-how van het Zweedse merk.

Wie buiten onderweg is wil een betrouwbare partner als het om een rugzak gaat. De rugzakken uit de Helags-serie hebben een duidelijk Fjällräven-ontwerp en zijn voorzien van de belangrijkste features die een goede trekking-rugzak moet bieden. Overbodige ‘handigheidjes’ zijn bewust achterwege gelaten. Het degelijke, niet in lengte verstelbare draagsysteembestaat uit twee buigbare aluminium strips die zich aan de rug van de drager aanpassen. Samen met de ergonomische schouder- en heupgordel zorgt dit voor een comfortabele pasvorm. Scheurvast 750 denier Nylon-stof met een PU-coating aan de binnenzijde vergroot de inzetbaarheid en dankzij een meegeleverde regenhoes blijft de inhoud van de rugzak zelfs bij lange regenbuien gewoon droog.

Het kleinste model, de Helags Outdoor 30 (1200 gram) is dankzij de slanke vorm geschikt voor dagtochten en huttentochten, maar natuurlijk ook voor dagelijks gebruik. In het ruime topvak kan klein materiaal worden gestopt, terwijl waardevolle spullen in het binnenvak van het topvak kunnen worden opgeborgen. Voorop zit een klein kaartvak met ritssluiting.

De Helags Trekking 40 (2000 gram) biedt dezelfde basisuitrusting als de kleine versie, maar is beovendien voorzien van gepolsterde heupgordel voor een goede gewichtsverdeling. Een buitenvak biedt extra ruimte, evenals het in grootte verstelbare hoofdvak onder het in hoogte verstelbare topvak. Wat niet in de rugzak zelf past kan aan de bevestigingslussen worden gehangen.

De Fjällräven Helags Outdoor 30 is er in Ox Red, Black en Olive. De Helags Trekking 40 is er in de kleuren Black, Olive en Light Khaki.

Voor elke verkochte rugzak gaan 5 Euro naar het project SEFALO+, dat zich voor de bescherming van de poolvos (in het Zweeds fjällräven) in de Scandinavische bergen inzet.

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.