Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

3 in 1 slaapsysteem van Carinthia

3 in 1 slaapsysteem van CarinthiaEen droom voor elke buitensporters is het hebben van 1 enkele slaapzak voor alle jaargetijden. Een model dat zowel voldoet als lichte zomerslaapzaak, warme slaapzak in de lente en herfst en extra dikke slaapzak in de winter. De Oostenrijkse slaapzakspecialist Carinthia nadert dat ideaal dicht met het 3 in 1 systeem dat een oplossing biedt voor elke temperatuur.

Het Carinthia 3 in 1 slaapsysteem bestaat uit een groot uitgevallen kuststof buitenslaapzak (Explorer Top of Explorer Top MF) die een voor handen zijnde binnenslaapzak aanvult. De buitenslaapzak zorgt voor goede bescherming tegen de elementen evenals voor extra isolatie. De Explorer-modellen verhogen het temperatuurbereik van de binnenslaapzak met ongeveer 10 graden Celsius.

Het grote voordeel is de extreme flexibiliteit van dit systeem: apart gebruik is de met G-Loft gevulde Explorer Top namelijk een lichte, volwaardige zomerslaapzak met veel bewegingsvrijheid. Ook kun je de donsslaapzak als matras gebruiken en enkel in de Explorer Top slapen of andersom. De binnenslaapzak biedt bij apart gebruik voldoende warmte en comfort in de herfst en lente.

Bij gezamenlijk gebruik zijn ze samen een winterslaapzak met een belangrijk voordeel: er zijn geen problemen met condensvorming in de slaapzak. Hoezo? Bij grote kou ligt het dauwpunt normaal gesproken in de slaapzak. Dat betekent dat de vochtigheid zich ophoopt in de vulling en deze daardoor nat wordt en aan isolatiewaarde verliest. Dat geldt natuurlijk vooral voor donsslaapzakken. Bij het 3 in 1 systeem van Carinthia ligt het dauwpunt echter bij de synthetische slaapzak aan de buitenkant, waardoor de donzen binnenslaapzak droog blijft. En omdat beide slaapzakken apart kunnen worden gelucht zijn ze sneller droog.

Met slechts 2 slaapzakken kan men zo een zeer breed spectrum aan temperaturen bedienen: van expeditie tot wereldreis. De Explorer Top MF bezit bovendien een geïntegreerd matvak, waardoor wegglijden van het matras ook niet meer kan voorkomen. Uiteraard is er een 3 in 1 caompressiezak met snelsluiting voor gemakkelijk sluiten en openen.

Voor meer informatie: https://www.carinthia-bags.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Carinthia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.