Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Trage Paden: nieuwe wandelkaarten over Gelderland en omliggende provincies

Trage Paden: nieuwe wandelkaarten over Gelderland en omliggende provincies De Nederlandse topografische kaarten op de schaal 1:25.000 zijn uitermate gedetailleerd en cartografisch van uitstekende kwaliteit. Voor wandelaars hebben ze echter een paar nadelen: ze hebben een erg klein formaat (je loopt er zo vanaf), de bladindeling over Nederland houdt geen rekening met samenhangende natuurgebieden en er staan geen wandelroutes op ingetekend. Daarom is reisboekhandel De Noorderzon, in samenwerking met routemaker WolfsWandelplan met een nieuwe kaartenserie begonnen: Trage Paden.

Trage Paden
Trage Paden is de naam van deze serie. Vooralsnog verschijnen de kaarten voornamelijk over Gelderland en omliggende provincies, maar uiteindelijk is het de bedoeling om heel landelijk Nederland op deze manier in kaart te brengen.

Kenmerken
•Grote samengestelde bladen, tweezijdig bedrukt (vijf keer het standaardformaat), schaal 1:25.000
•De hoogwaardige cartografie van de Topografische Dienst (Kadaster Geo-informatie) is integraal overgenomen.
•Diverse ingetekende wandelroutes. Dat zijn de LAW-routes (lange afstandswandelpaden), maar ook door ons ontworpen verbindingsroutes en rondwandelingen.
•Gedrukt op scheur- en watervast materiaal (polyart, dit is biologisch afbreekbaar).
•GPS-tracks van de eigen wandelroutes gratis bijgeleverd

Op dit moment verkrijgbare kaarten
AN – Topografische Wandelkaart Achterhoek Noordwest.
AZ – Topografische Wandelkaart Achterhoek Zuidwest.
MV – Topografische Wandelkaart Midden-Veluwe.
UH – Topografische Wandelkaart Utrechtse Heuvelrug.
ZVN – Topografische Wandelkaart Arnhem Nijmegen.

In voorbereiding zijn: Salland, Achterhoek-Oost, Gelderse Vallei en Noord-Veluwe.

Waar te koop
De kaarten zijn verkrijgbaar bij De Noorderzon, de overige reisboekhandels in Nederland (voor adressen zie: www.reisboekhandel.nl) , diverse lokale boekhandels, VVV- en ANWB-kantoren en bezoekerscentra.

Doelgroep
De kaarten van Trage Paden richten zich op ervaren wandelaars en iedereen die van mooie gedetailleerde topografische kaarten houdt. De kaarten van de bestaande series van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer zijn veel kleiner en eenvoudiger en zijn bedoeld voor een ander publiek.

Waarom dit initiatief
Het initiatief is ontstaan bij Reisboekhandel De Noorderzon in Arnhem. Eigenaar Leon Receveur werd in zijn boekhandel steeds weer geconfronteerd met het ontbreken van een goede wandelkaartenserie in ons land, zoals we die bijvoorbeeld kennen van Ordnance Survey in Engeland of de Landeskarten in Zwitserland. Hieruit ontstond het idee om te komen tot deze serie. Voor de totstandkoming van de serie zocht Leon de professionele hulp aan van het bureau WolfsWandelplan van Rob Wolfs. Rob was lang werkzaam als freelance medewerker bij het Wandelplatform-LAW, van 1997 tot 2002 als projectleider NS-wandeltochten. Hij is verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van diverse lange afstandswandelpaden. Rob heeft expertise opgedaan in bijna alle provincies van Nederland, maar het allerbest is hij thuis in Gelderland en Overijssel. Hij heeft aan veel boekjes, brochures, kaarten en teksten meegewerkt.

Bladoverzicht
Op de website www.tragepaden.nl is een actueel bladoverzicht te zien waarop u kunt zien welke kaarten inmiddels verschenen zijn en welke in 2011 worden verwacht.

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Overig:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.