Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe generatie recycletex rugzakken van VAUDE

Nieuwe generatie recycletex rugzakken van VAUDEDeze herfst introduceert VAUDE rugzakken die gemaakt zijn van recyclede PET-flessen. VAUDE is in de gehele productieketen voortdurend op zoek naar een ecologisch verantwoord resultaat. Als officieel Bluesign lid, neemt het bedrijf het hele productieproces onder de "ecologische" loep. Dankzij het gebruik van duurzame en verantwoorde materialen en het hergebruik van materiaal - zoals recyclede flessen - introduceert de Duitse bergsportleverancier iedere keer weer nieuwe producten in de markt. De 'recyclede' rugzakken Sion 16 en Divisa 22 passen perfect in deze strategie, zonder dat de fabrikant ook maar één concessie doet aan de kwaliteit van de gefabriceerde producten.

Van fles tot tas
Het klinkt vreemd, maar het is in feite erg simpel: gebruikte PET-flessen worden schoongemaakt en omgezet in garen. Het nieuwe materiaal is geweven met deze garen: Recycletex! Het is onvoorstelbaar dat de herkomst van de rugzakken te danken is aan een aantal plastic flessen. Naast de milieuvriendelijke vervaardiging waarbij de lege flessen een nieuw leven krijgen, heeft de wedergeboorte van de PET-fles tot een zeer stijlvol resultaat gezorgd. De 'recyclede' tassen uit de "Packs 'n Bags" collectie, evenals de collectie 'recyclede' fietstassen, hebben zich inmiddels meer dan bewezen en dit succes krijgt nu een vervolg met de productie van de recycletex rugzakken Sion 16 en Divisa 22.

Sion 16
Deze allround dagrugzak van 16 liter is grotendeels gemaakt uit recycled PET-materiaal. Van PET-fles tot coole daypack! Deze duurzaam geproduceerde Sion kent veel praktische details zoals een afneembare heupband, een organisersysteem in het voorvak en de voorbereiding op een drinksysteem. Reflecterende elementen en de regenhoes maken deze rugzak compleet. De Sion is verkrijgbaar in de kleuren black en coffee. Adviesverkoopprijs: EURO 50,-.

Divisa 22
De Divisa 22, vervaardigd uit recycled PET-materiaal, is een rugzak met veel praktische details en biedt zelfs ruimte voor een laptop en documentatiemap. De inhoud van deze duurzaam geproduceerde rugzak is 22 liter. De heupband is afneembaar, het voorvak heeft een organisersysteem en is voorzien van reflecterende elementen en voorbereid op een drinksysteem. Een regenhoes maakt deze rugzak compleet. De Divisa 22 is verkrijgbaar in de kleuren black en coffee. Adviesverkoopprijs: EURO 60,-.

PET-feiten
Meer dan 50% van de kunststofverpakking wereldwijd bestaat uit PET (polyethylenterephthalat). In 2004 bedroeg het wereldwijde verbruik aan PET-verpakkingen ongeveer 10 miljoen ton. Daarvan was 90% de bekende PET-fles. De PET-flessen kunnen tegenwoordig gerecycled worden tot garen: de flessen worden na gebruik gereinigd, gemalen en uiteindelijk tot garen verwerkt. VAUDE is één van de eerste fabrikanten die dit garen als hoofdgrondstof in tassen gebruikt.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.