Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

X-Bionic Energy Accumulator Tracksuit

X-Bionic Energy Accumulator TracksuitEnergie, warmte en verkoeling voor je hele lichaam. Dat is het X-Bionic Energy Accumulator Tracksuit. Dit ondergoed van X-Bionic zorgt ervoor dat je lichaam niet teveel afkoelt en tegelijkertijd niet oververhit raakt.

Het koelende effect van X-Bionic ondergoed wordt geactiveerd wanneer jij begint te zweten. Zo word je lichaam op de juiste en optimale temperatuur van 37 graden gehouden. Het slimme X-Bionic regulatiesysteem werkt met het meest betrouwbare startsein: jouw zweet! Dit unieke en effectieve systeem zorgt precies op tijd voor de verkoeling die je nodig hebt. De gereguleerde klimaatcontrole is ontwikkeld door wetenschappers en uitgebreid getest door atleten. Op momenten dat je niet zweet zorgt de thermale isolatie ervoor dat je goed op temperatuur blijft.

De Tracksuit van X-Bionic is voorzien van diverse zones die je helpen af te koelen of warm te blijven. Zo zorgt de expansionknee ervoor dat het kniegewricht warm blijft. Omdat een knie wel 160 graden kan buigen is het moeilijk dit gebied warm te houden met traditionele onderkleding. X-Bionic gebruikt een speciale accordeontechniek met expansionribs: een systeem van zeer flexibele kamers en kanalen isoleert het gewricht door de warmte op te slaan.

Daarnaast zorgen de isolatiepads op de dijen ervoor dat de warmte die geproduceerd wordt in de spieren behouden blijft. Spieren die te koud worden, zijn ontvankelijk voor blessures en kunnen gevoelloos aanvoelen. De kou kan zelfs de reactietijd van de spier vertragen, wat leidt tot een verhoogde kans op ongelukken. De isolatiepads van X-Bionic verkleinen deze risico’s. Aan de binnenkant van de dijen bevindt zich een airconditioning zone, omdat deze spier het minst gevoelig is voor kou. Dit weten we allemaal instinctief: wanneer onze handen koud zijn, stoppen we ze tussen onze benen om op te warmen. Op die manier krijgen we sneller het gevoel weer lekker warm te zijn. De airconditioning zone is voorzien van een zero-insulation functie: een koelend effect wordt bereikt door de frisse lucht van buiten. Dit proces wordt versterkt door je eigen huid wanneer je zweet verdampt.

Voor meer informatie: https://www.xbionic.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot X-Bionic:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.