Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Arc'teryx breidt de ascent collectie uit

Arc'teryx breidt de ascent collectie uitDe all-mountain Ascent collectie wordt met een aantal vernieuwingen uitgebreid. Zoals gebruikelijk aan de Ascent lijn zijn ook de nieuwe items geschikt voor divers sportgebruik en zijn ze het hele jaar draagbaar. Daarnaast bieden de nieuwe kledingstukken handige backcountry kenmerken waarbij gewicht en functionaliteit centraal staan. Door gebruik van de meest duurzame stoffen en strategisch geplaatste stretchmaterialen, garanderen de nieuwe Ascent producten een ongekende draagbaarheid en functionaliteit.

Het nieuwe Theta SV Jacket is uitermate geschikt voor barre weersomstandigheden. Het jack is gemaakt van supersterk GORE-TEX® Pro Shell en is langer dan zijn voorganger, het valt tot aan de dij zodat weer en wind geen vat op de achterzijde hebben. Het heeft een licht relaxte atletische pasvorm waardoor het jack nog steeds comfortabel draagt bij gebruik van verschillende lagen. De specifieke pasvorm van de Theta SV met zijn Storm Hood™ biedt optimale bewegingsvrijheid en complete bescherming tegen alle natuurelementen.

De meest uitdagende beklimming of afdaling is om het even, want de Theta SV Bib is ontworpen om alles aan te kunnen. Gemaakt van supersterk nylon GORE-TEX® Pro Shell, houdt de Theta SV Bib je droog tijdens elk weertype. De broek heeft een hoge taille met twee steekzakken en snel verstelbare bretels. Verder heeft de Theta SV Bib volledig doorlopende ritssluitingen, versteviging op de beenvlakken en Keprotec™ instapstukken voor een langere levensduur.

Het Theta AR Jacket is onder de loep genomen en compleet vernieuwd, hierbij staat multi inzetbaarheid centraal. Gemaakt van GORE-TEX® Pro Shell is de Theta AR een gestroomlijnd lichtgewicht jack, met een slankere pasvorm zonder in te boeten op bewegingsvrijheid voor de schouders en borst. De Theta AR geeft een maximale bedekking, heeft een hogere kraag gekregen met een Drop Hood™ en heeft versterkte stukken aan de bovenzijde om de levensduur te verlengen. Daarnaast complementeren de Vislon WaterTight™ ritssluitingen en de gelamineerde ritshouders het jack voor backcountry tochten tijdens het gehele jaar.

Het nieuwe gestroomlijnde Beta AR Jacket is een lichtgewicht en compact heuplang jack die iedere backcountry minimalist zal bekoren. Dit GORE-TEX® Pro shell jack is lichter dan voorheen en laat alle overdadige overlap en bulk achter zich, terwijl de Drop Hood™ voldoende protectie biedt en de versterkte schouders en ellebogen elk alpingebruik aan kunnen. De strategische geplaatste zakken en ventilatie ritsen zorgen voor makkelijke toegang en dragen bij aan de extreme veelzijdigheid van dit jack.

De nieuwe Atom SV Hoody, de ultieme isolatielaag, is beduidend warmer en biedt betere bescherming dan een fleece jack. Het is ademend genoeg om als superwarme tussenlaag te dragen op ijskoude dagen en beschermend genoeg om als buitenlaag te dienen tijdens het zekeren of het wachten bij het kamp. De Atom SV Hoody bestaat uit een extra dikke laag synthetische Coreloft™ isolatie, maar kan toch tot een piepklein pakketje worden opgevouwen. Het jack is in eerste instantie bedoeld als warme en ademende isolatielaag voor uiterst koude dagen. Maar het werkt ook perfect als stand alone jack voor iets warmere temperaturen.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.