Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Arc'teryx introduceert handschoenencollectie met nieuwe Tri-Dex technologie

Arc'teryx introduceert handschoenencollectie met nieuwe Tri-Dex technologieArc'teryx staat bekend als innovator en bewijst dit deze winter wederom in het handschoenensegment. Waar de meeste bedrijven terug deinzen, zit het in het DNA van Arc'teryx om het randje op te zoeken. En dat heeft zich wederom vertaalt in een Industry award voor de Alpha SV Gloves. Het vlaggenschip van de volledig nieuwe collectie handschoenen en wanten met het gepatenteerde Tri-Dex™ technologie en de premium GORE-TEX® materialen zet de toon qua pasvorm, functionaliteit en warmtebehoud.

Door het gebruik van de compleet nieuwe Tri-Dex™ technologie, een complexe 3D patroonvoering, heeft Arc'teryx een serie handschoenen ontwikkelt, die uniek en comfortabel in gebruik zijn. Elke handschoenvinger is zo gevormd dat het de unieke vorm van een echte vinger volgt. Het resultaat is een anatomische pasvorm met een hoog tastvermogen voor een natuurlijk gevoel.

Arc'teryx's Tri-Dex™ technologie is verkrijgbaar in de nieuwe Alpha SV Glove en Alpha SV Mitt. De twee paradepaardjes bieden superieure bescherming door de volledig waterdichte en ademende drielaags GORE-TEX® Pro Shell buitenzijde. De verwijderbare fleecevoeringen van de Alpha SV Gloves en Mitt zijn ook geleest op dezelfde Tri-Dex™ technologie en de micro seam constructie laat alle overbodige fleece bulk achterwege en zorgt voor een ongekende pasvorm. Bovendien maakt de soepele Lezanova lederen binnenzijde de Alpha SV's extreem duurzaam. Dus welke barre backcountry tocht ook gepland is, de Alpha SV Gloves en Mitts zijn er klaar voor.

De nieuwe Sigma Glove en Sigma Mitt integreren de GORE-TEX® XCR® technologie met geavanceerde synthetische isolatie en een ademende soft shell buitenzijde, die zorgen voor warme en droge handen, zonder dat ze klam worden. Twee lagen Primaloft®, een synthetisch en de ander van Polartec® Thermal Pro® Mid Loft fleece maken de Sigma AR Gloves en Sigma AR Mitt ideaal voor extreme kou. De kortere Sigma LT Gloves heeft dezelfde kenmerken, maar is lichter.

De stoere Cam SV Glove is zeer geschikt voor intensieve activiteiten. Arc'teryx's nieuwe softshell handschoenen zijn zo gemaakt dat de handschoen natuurlijk aanvoelt en veel bewegingsvrijheid aan de vingers geeft. De Cam SV combineert een Burly™ dubbel geweven buitenzijde met Polartec® Thermal Pro® Mid Loft Insulation en een lederen versteviging voor maximale duurzaamheid. De nieuwe Bolt AR Glove bestaat uit twee Polartec® Power shield® materialen die zorgen voor extra warmte in de vingers en extra ademend vermogen op de rug van de hand. De Venta SV en de Venta LT Gloves zijn gemaakt van licht isolerende WINDSTOPPER®, die volledig windproof zijn, maar een beter ademend vermogen hebben ten opzichte van waterproof membraan systemen.

Tenslotte maken de nieuer liner handschoenen de nieuwe collectie compleet. Ontwikkeld om vocht af te voeren en te isoleren zodat de handen droger en uiteindelijk warmer blijven. De Tau AR Glove is gemaakt van Polartec Wind Pro met Hardface Technologie en biedt als stand-alone bescherming tegen wind zonder zweethanden. De nieuwe Rivet AR Glove bevat Polartec Power Stretch met Hardface technologie, een ademend en gladde fleece voering die gemakkelijk onder een andere buitenlaag aangetrokken kan worden.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.