Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Terra Nova Equipment wint innovatie award

Terra Nova Equipment wint innovatie awardTerra Nova Equipment, de fabrikant van superlichte tenten uit Engeland, heeft een zeer prestigieuze award mogen aannemen van het UK Outdoors Writers and Photographers Guild voor haar Laser Photon. De Laser Photon, die ook wel de lichtste dubbelwandige tent ter wereld wordtgenoemd, won de Derryck Draper award voor innovatie in de buitensport.

Bij het in ontvangst nemen van de award op het jaarlijkse diner van het gilde in Lancaster op zaterdag 6 november, zei Terra Nova’s directeur Andy Sutting: “Voor ons als bedrijf is het altijd een eer om een award in ontvangst te mogen nemen. We zijn dan ook zeer dankbaar voor de erkenning van een zo prestigieuze en goed geïnformeerde organisatie als het Outdoor Writers and Photographers Guild.”

Verder zei hij: “Onze filosofie bij Terra Nova Equipment is het ontwerpen van ‘best-in-class’ producten en deze award toont aan dat het idee, het onderzoek en het harde werken dat in al onze producten wordt gestoken ook echt resultaten oplevert en we daadwerkelijk dat bereiken wat we als doelstelling voor ogen hadden.

We zijn met het ‘Lightest in Class’ programma begonnen in 2002, met het uitvoeren van meer dan 1000 verschillende materiaaltesten; behaalden ons eerste Guinness wereld record voor de LaserLite in 2005 met een totaal gewicht van 1145 gram en hebben vervolgens dat record steeds weer verbroken met respectievelijk de Laser Competion in 2006 en de Laser Photon met een gewicht van 790 gram in 2008. De huidige versie van de Laser Photon heeft een compleet gewicht van slechts 720 gram.”

Voor meer informatie: https://www.terra-nova.co.uk/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Terra Nova:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.