Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowa S-Trail GTX Outdoor Fitness schoen

Lowa S-Trail GTX Outdoor Fitness schoenDe Lowa S-Trail GTX is een nieuw ontworpen trail running schoen die optimale pasvorm en demping combineert. De innovatieve zoolconstructie zorgt voor een ergonomische afrolbeweging en biedt stabiliteit en grip op alle soorten ondergrond. Het is de ideale schoen voor sportieve buitensportactiviteiten.

Verschillende uitvoeringen voor verschillende omstandigheden
De nieuwe S-Trail trail running schoen is er in 3 verschillende uitvoeringen. De S-Trail GTX is voorzien van een GORE-TEX® footwear lining met XCR product technologie. Dankzij deze lining is hij volledig waterdicht en dus ook ideaal voor koude, vochtige omstandigheden waarbij de voet absoluut droog moet blijven. Aan de andere kant van het spectrum is er de S-Trail Mesh, welke juist voorzien is van mesh-lining waardoor de voet optimaal kan ademen. Deze versie is perfect voor warmere omstandigheden of trail run races waarbij er vaak door water gerend moet worden en de schoen dat water zo snel mogelijk moeten afvoeren om extra gewicht aan de voeten te voorkomen. De S-Trail SL is voorzien van een textiel voering.

Lowa “Spine” zolen
Bij een natuurlijke manier van lopen wordt de voet in een S-vorm afgerold. De voet raakt de grond met een licht gesupineerde hiel. Als de voet volledig in contact is met de grond wordt het grootste deel van het gewicht eerst verspreid naar de bal van de voet en daarna richting de grote teen tot de volgende stap gezet wordt. De kracht van deze S-vormige beweging is afhankelijk van de snelheid waarmee voortbewogen wordt (lopen, rennen, sprinten, etc.). De “Spine” zool van Lowa volgt deze natuurlijke S-vormige afrolbeweging van de voet en voorkomt daarmee blessures aan de enkels, knieën en heupen welke veroorzaakt kunnen worden door overbelasting.

Lowa “Monowrap” Outdoor Fitness frames
De “Monowrap” constructie die in de Outdoor Fitness schoenen wordt gebruikt zijn de perfecte combinatie tussen stabiliteit en demping. De zachte TPU/Nylon ¨ø stabilizer aan de voorkant biedt goede stabiliteit tussen de hiel en de middenvoet en een ideale flexibiliteit voor de teenzone. De asymmetrische TPU stabilizer die in de “Spine” zolen wordt gebruikt zorgt bovendien voor een goede stabiliteit tussen de achterkant en het midden van de voet en optimaliseert daarbij ook de natuurlijke S-vormige afrolbeweging.

Outdoor Fitness collectie
De Outdoor Fitness modellen zijn ontworpen voor alle soorten dynamische buitensportactiviteiten. Ze voldoen niet alleen als trainings-, Nordicwalking- of fietsschoen, maar ook prima als gewone vrijetijdsschoen. De innovatieve nieuwe zoolconstructie ondersteunen de natuurlijk afrolbeweging van de voet bij zowel wandelen, hardlopen als sprinten en op alle soorten terrein. Hun lage gewicht, goede grip en comfortabele pasvorm maken hen een populaire keuze bij actieve buitensporters zoals nordic walkers, hardlopers en trailrunners.

Specificaties
Schacht: Synthetisch materiaal en microvezel
Lining: GORE-TEX® footwear met XCR® product technologie (S-Trail GTX)
Zool: Lowa “Spine”
Maten: UK 6,5-13
Kleuren: black/anthracite en yellow/black (S-Trail GTX); anthracite/red en anthracite/green (S-Trail SL); anthracite/orange en black/yellow (S-Trail Mesh)
Gewicht: 750 gram/paar (S-Trail GTX); 720 gram/paar (S-Trail SL); 700 gram/paar (S-Trail Mesh)

Voor meer informatie: https://www.lowa.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.