foto

SmartWool

Je hebt wol en je hebt Merino wol. En als je Merino wol -de beste wol van de wereld- vervolgens op een vernuftige manier bewerkt, dan krijg je de wol die word gebruikt voor deze sokken: SmartWool. En die naam gebruikt dit merk niet voor niets. De wol is na de bewerking namelijk inderdaad behoorlijk knap/slim. Het prikkelt/kribelt niet, het krimpt niet en het houdt je beter warm (mede door een betere regulering van lichaamsvocht). Niet voor niets worden er naast sokken ook bijvoorbeeld handschoenen, ondergoed en warme wintermutsen.

SmartWool: de voordelen op een rijtje

  • SmartWool-sokken krimpen niet en kunnen dus gewoon gewassen worden zovaak dat nodig is
  • SmartWool-sokken reguleren vocht beter en dus is de kans op zweetvoeten/voetschimmels vele malen kleiner
  • SmartWool-sokken kriebelen/prikken niet, iets dat andere wollen sokken soms wel doen

SmartWool: enkele modellen uit de outdoor-serie

Hiking
Hiking
Voor licht-gewicht hiken. Won in 1996 de Editors' Choice Award van Backpacker Magazine

Mountaineering
Mountaineering
Extra zware sokken voor zeer koude omstandigheden en/of het dragen van een zware rugzak
Expedition Trekking
Expedition Trekking
Voor langere tochten waarbij het comfort van de sok onder alle omstandigheden belangrijk is.

Liner
Liner
Kan prima gebruikt worden als ondersok voor zeer koude tochten.

Smartwool: overige informatie
Voor meer informatie over Smartwool kun je terecht op hun site: (https://www.smartwool.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Ervaringen met Smartwool:

Smartwool Hiking Medium (€ 17,95)

Ik vind deze sok niet zo fijn als de meeste anderen beweren. Pasvorm is maar matig (geen links en rechts) en de wol kan gaan plooien als hij nat word. Verder laat de kwaliteit zeer te wensen over. Een paar had al na 2 keer wassen een gat op de naad (ik was vergeten ze binnenstebuiten te wassen). Voordeel is wel dat ze minder stinken.
(Sander / 2008-02-15)


Smartwool Hiking trekkingsok (€ 17,95)

Op advies van een tentgenoot, ze zouden niet zo stinken, ben ik nu ook overstag. Sokken met Coolmax drogen dan wel snel, ze gaan enorm meuren. Dat heb je met het Merinowol van deze sokken dus niet. Die blijven lang acceptabel voor het tentgenootje. Ze drogen redelijk snel, sneller dan TK’s van Falke, en het draagcomfort is zeer goed.
(Martin Swinkels / 2004-08-01)


Smartwool Light Hiker (€ 16,00)

Duurzaamheid ronduit SLECHT. Heb 3 paar en allemaal halen ze de 2 jaar (dagelijks gebruik) niet eens!!! Volgende keer toch maar de goedkopere en duurzamere (5 jaar levensduur) Bridgedale Trail sokken!! Overigens is het comfort wél lekker, iets meer dan van de Bridgedale Trails.
(Robertjan Kuijten / 2004-02-29)


Smartwool Mountaineer (€ 24,00)

Dikke wollen (Merino) sokken geschikt om te dragen in D-schoenen. Grote voordeel is dat deze sokken (na meerdere dagen dragen) niet echt gaan stinken. Drogen goed. Nadeeltje is dat ze van (transpiratie) vocht wat groter worden, wat plooien kan veroorzaken.
(Wouter Lagendijk / 2003-09-08)


Smartwool ondershirt (€ 44,00)

Zit erg lekker op de huid,gaat niet snel stinken (bij mij dan)houd warmte vast als dit nodig is en ik gebruik het ook bij het sporten.ideaal!!
(Debbie Elve / 2007-04-10)


Smartwool sokken (€ 15,00)

Sokken zitten perfect. Sluiten goed aan. Stinken niet. Ook niet na een dag of wat stevig wandelen. Ik wil niet anders meer!
(Maaike / 2002-05-18)


Smartwool sokken light hiker (€ 16,00)

Al enkele jaren niet tevreden over de sokken die er tot voorkort op de markt te verkrijgen waren,alles synthetisch en dat merk je wel wanneer je de hele dag oppad bent wrme,natte en vooral stinkende sokken. Een probleem dus! Tot dat de verkoper mij Smartwool liet zien, het verhaal klonk goed maar hoe werkt dit in praktijk? SUPER DUS! Echt lange tijd niet zo'n prettige sok aan gehad. Voor het eerst echt droge voeten en ook na een hele dag op pad rook je ze niet. Perfecte sokken dus!
(Richard / 2003-05-26)


Smartwool Sokken Light Hiker (€ 19,00)

Sokken lijken dik en warm aan te voelen maar zijn zowel bij warmte en (niet al te extreme) koude erg comfortabel. En, geen last van luchtjes terwijl ik dat met andere sokken absoluut wel heb!
(Maarten / 2003-05-31)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }