foto

Scarpa

'In 1956, after Lord Iveagh returned to Britan, three employes realized their joint ambition and took over the company. They were Parisotto brothers, who are still (together with their children) running the SCARPA Company that manufactures the most respected and prestigious technical mountaineering boots in the world. In the intervening years, many of the most adventurous and exciting mountaineering challenges in the world have been carried out using the Scarpaname. There have also been hundreds of expeditions, ski-mountaineering tours, long-distance treks and millions of walks, hikes and chimbs up and down the hills, mountains and through the deserts and snows of the five continents of the world where Scarpa boots have been used, trusted and proven. Whilst paying great attention to technical innovation and modern manufacturing techniques, SCARPA continues with its commitment to quality through traditional boot construction principles resisting the course of cheaper and simpler construction methods used by so many others who aim at the mass-market. It is philosophy of Scarpa that "noblesse obliges". '

Scarpa: de voordelen op een rijtje

  • Scarpa Grip System (S.G.S) zorgt voor de juiste verhouding van slijtvastheid en grip in de schoenzool. Het profiel zorgt voor een stevige grip, ook onder gladde of vochtige omstandigheden.
  • Scarpa Light System (S.L.S.) betreft schoenen met een lage (minder modder blijft kleven), flexibele (meer comfort tijdens het lopen) en lichte (minder vermoeiend) zool.
  • Scarpa heeft een bijzonder uitgebreid assortiment (berg)wandelschoenen voor kinderen. Het assortiment beslaat zowel schoenen afgewerkt met leer als Cordura en Gore-Tex.
  • Voor de echt extreme omstandigheden kun je bij Scarpa terecht voor technische kunststof bergschoenen met aparte binnenschoenen zoals bijvoorbeeld de hieronder afgebeelde Vega

Scarpa: enkele modellen

Scarpa Concordia
Scarpa Concordia
Bergwandelschoen afgewerkt met geïmpregneerd Nubuckleer. Vrijwel zonder naden.
scarpa Lunana
Scarpa Lunana
Een uit leer en Cordura vervaardigde lage wandelschoen. Skywalk profielzool voor meer grip.
Scarpa Scout
Scarpa Scout
Kinderschoen afgewerkt met leer. Voor extra grip zorgt de Skywalk profielzool.
Scarpa Vega
Scarpa Vega
Kunststof bergschoen voor de extreme omstandigheden. Optioneel met expeditie binnenschoen.

Scarpa: overige informatie
Voor meer informatie over Scarpa kun je terecht op hun site: (https://www.scarpa.net/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Ervaringen met Scarpa:

Scarpa Berghell C/D (€ 253,66)

Stijgijzervaste (snelsluiting) leren bergschoen. Door de enigszins flexibele zool ook zeer geschikt voor zware tochten in ongebaand rotsachtig terrein. Superdegelijk.
(Martin Swinkels jr / 2000-12-01)


Scarpa Cerre Torre (€ 319,00)

Stevige, comfortabele D-schoen met goede vibram zool (veel grip!). Stijgijzer vast en geschikt voor snelsluiters. Pas vorm is nu goed... Eerste tocht was zwaar voor de hielen. De leren binnenschoen vormt zich vrij langzaam. De schoen behoudt zijn mooie gele kleur niet zo heel erg lang (vervaagd) en het kevlar gaat pluizen !?! Al met al toch zeer tevreden, nu ze goed ingelopen zijn.
(Wouter Lagendijk / 2003-09-08)


Scarpa Cerre Torre (€ 200,00)

Erg tevreden. Zeer comfortabele D schoen. Van lopen op asfalt tot ijsklimmen is uitstekend te doen. Na een korte inlooptijd (2 uur) geen blaren meer. Verkleurd een beetje, verder geen problemen mee gehad.
(Mathijs de Vries / 2005-05-26)


Scarpa Cerro Torre (€ 262,74)

zeer goede C/D schoen Ik was lang op zoek naar goede schoenen maar ik heb ze gevonden bij de Zwerfkei in woerden. Ze hebben daar een zeer ruim assortiment schoennen van lage schoenen tot stijgijzervaste schoenen. Kijk op de website www.zwerfkei.nl
(E. Bianchi / 2001-02-26)


Scarpa Cerro Torre (€ 295,00)

Dure schoen, wel erg mooi. Goed te gebruiken in combinatie met stijgijzers, lopen geeft veel 'gevoel'. Kevlar schacht gaat pluizen. Overig: zeer goede afwerking.
(raymond / 2002-06-13)


Scarpa concordia (€ 189,00)

Stug in het begin. Ouderwetse eenvoud. Mooie schoen. Moet een beetje ingelopen worden. Zeer comfortabel na enige wandelingen. Vormvast. Sterk. Is als B schoen geclassificeerd maar ik zou eerder B/C zeggen.
(Harmen vd Werf / 2004-05-10)


Scarpa Ladakh (€ 250,00)

Het buitenwerk en leer van de schoen zijn uitstekend, maar: al na iets meer dan een jaar ging de onderzool los van de verende tussenzool. Even later liet de tussenzool ook nog los van de schoen zelf. 'De tussenzool was aan het vergaan', zei de schoenmaker! 'Uitzondering, gebeurt nooit', riep vervolgens een andere schoenmaker, maar een review van de Op Pad (2/2003, pag 34) doet me nu toch iets anders geloven...
(Ewout Kramer / 2003-03-16)


Scarpa Ladakh (€ 240,00)

Ik vind dit werkelijk fantastische schoenen. Enkel voor echt veel sneeuw en ijs zijn het niet de meest geschikte. Hoewel ze meer dan stevig genoeg zijn om losse stijgijzers te monteren. Ik raad deze schoenen dan ook zeker aan voor iedereen die een stevige C-schoen zoekt.
(Kris Franssens / 2004-05-20)


Scarpa Ladakh (€ 199,00)

Schitterende c-shoen die na heel wat passen als meest comfortabele uit de bus kwam. Ook qua stevigheid is het een zeer degelijke schoen. Blaren zijn bij deze schoen verleden tijd. Wel vergt hij heel wat inlooptijd.
(Ruben van de Kerchove / 2004-10-05)


Scarpa Ladakh (€ 199,95)

Na vele schoenen gepast te hebben kwam deze schoen als beste uit de bus. De voet zit echt lekker! Helaas bleek vier weken na aankoop (1 week op gelopen) bij beide schoenen op de hak de zool los te laten. Voor zulke schoenen mag dat zo snel toch niet gebeuren! Ik heb ze direct teruggebracht naar de winkel en laten opsturen. Hopen dat er een oplossing komt.
(Jorn Hamer / 2005-08-01)


Scarpa Ladakh (€ 250,00)

gekocht 2003, Prima pasvorm en voldoende stevig (B-C), in 2004 liet zool van linker schoen los, helemaal op de hak na, notabene tijdens een meerdaagse rugzaktrekking bovenin de bergen in Spanje. Met enige improvisaties toch nog goed beneden teruggekomen. 2004 naar bever gebracht, waar eerder gekocht, en die heeft de zool gelijmd. In 2005 opnieuw in bergen Spanje liet dezelfde zool weer los. Met wat touwtjes en pakriem het einde van die dagtocht gehaald. Ik stuur de schoenen naar de importeur terug met de opmerking dat ie ze kan houden en ik Scarpa zeker niet zal aanbevelen naar vrienden en kennissen, als die zool niet verandert. Toch zonde van mijn geld, €250,00 weg!
(Nicolette Hartong / 2005-11-11)


Scarpa Ladakh (€ 195,00)

Na veel schoenen gepast te hebben, zaten deze als gegoten. Tot op heden bevallen ze nog erg goed. Alleen is de zool bij de neus losgelaten (eerst links, paar maanden later rechts). Gelukkig leverde Spac in Nijmegen geweldige service door de zolen weer te lijmen. Zit nog goed. Zool is erg slijtvast.
(Dick / 2005-12-06)


Scarpa Ladakh (€ 231,00)

Goede, zeer comfortabele schoen, voldoende stijf. Gekocht in okt. 2003 en sindsdien erg veel mee gelopen onder slechte omstandigheden. Afgelopen 9 maanden als enig schoeisel gebruikt, vrijwel elk terrein mee bewandeld, diepe modder, water (zoet / zout), hoog gebergte, steenslag, woestijn, zout, sneeuw en ijs. Na deze marteling, veelal onder belasting van zware bepakking, laat rubber van zool op diverse plaatsen los. De zool is redelijk versleten het Gore Tex laat water door. Ondanks de gebreken die met de beperkte ouderdom zijn gekomen zou ik zo weer een nieuw paar kopen! Een opmerking, op sneeuw of ijs zeer matige grip! Gelukkig wel stijgijzervriendelijk.
(Hans Bouman / 2006-06-12)


Scarpa Mescalito kletterschoen (€ 145,00)

Stijgijzervriendelijke hybride tussen wandelschoen (B) en wrijvingsschoen. Ideaal voor tochten waar er naast geklauter, scrambles en genussklettereien ook gewandeld moet worden. De assymetrische vibram zool is redelijk geschikt voor flexibele wandelstijgijzers in eenvoudig terrein en rolt comfortabel af. Op rotsachtig terrein geeft hij net zoveel steun als vergelijkbare wandelschoenen. In de rots is de zool lekker stickie en geeft verbazingwekkend veel gevoel. Voor mini-treetjes of knopjes is het rubber te zacht. Ze zijn daarom niet te vergelijken met echte wrijvingsschoenen. De schoen is zeer veelzijdig en geschikt voor eenvoudige gletsjeroversteken, pittige wandeltochten, klettersteigs en eenvoudige rotstoeren.
(Martin Swinkels / 2004-08-01)


Scarpa SL (€ 35,00)

Deze schoenen (het oude model, niet met de M3-zolen maar één daarvoor) heb ik overgekocht van iemand die ze te klein waren. Na een week of twee inlopen zitten ze erg goed en stevig aan de voet. Bij het lopen heb je erg veel steun aan de schoenen zonder dat je echt het gevoel hebt met een blok beton rond te lopen. Grip is ook totaal geen probleem.
(S.J. Wijnolst / 2003-09-09)


Scarpa ‘Matterhorn Thermo’ D-schoen (€ 150,00)

2e hands. Eerste eigenaar had er één week op gelopen maar vond ze te klein. Prachtige, degelijke schoen met een relatief groot loopcomfort. De zool is flexibel genoeg voor een redelijk comfortabele anstieg, maar stijf genoeg om mee te ijsklimmen. De Thinsulate voering maakt ‘m prima geschikt voor de winter. Vergelijkbaar met de ‘Nepal Extreme’ maar dan voor een smallere voet. Ook in de alpiene rots een prima schoen met veel gevoel.
(Martin Swinkels jr / 2003-03-23)


Scarpa ‘Vega’ E-schoen (plastic) (€ 50,00)

Bij Bever-Outlet Calland, vandaar die 50 euro. Klassieke plastic expeditieschoen. Lekker warm en praktisch door de losse binnenschoen. Goed voor winteralpinisme en ijsklimmen. Nieuwere modellen zijn comfortabeler, mooier en lichter etc, maar zijn een stuk duurder. De ‘Vega’ is 2e hands redelijk goed en voordelig verkrijgbaar.
(Martin Swinkels jr / 2003-03-23)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }