foto

The North Face

In 1966, two hiking enthusiasts founded a small mountaineering retail store in the heart of San Francisco's North Beach. The Company soon became known as The North Face, a retailer of high-performance climbing and backpacking equipment. (The name was selected because in the Northern Hemisphere, the north face of a mountain is generally the coldest, iciest and most formidable to climb.) In 1968, The North Face began designing and manufacturing its own brand of high-performance mountaineering apparel and equipment, and in the early 1980s, extreme skiwear was added to the product offering. By the end of the decade, The North Face became the only supplier in the United States to offer a comprehensive collection of high-performance outerwear, skiwear, sleeping bags, packs and tents.
Now, 35 years after its start in the outdoor industry, The North Face provides an extensive line of performance apparel, equipment and footwear. Offering the most technically advanced products on the market, The North Face is the choice of the world's most accomplished climbers, mountaineers, extreme skiers, snowboarders and explorers. The North Face is committed to pushing the limits of design, so that you can push your limits outdoors -- never stop exploring.

The North Face: de voordelen op een rijtje

  • The North Face spendeert enorm veel geld aan research en development om op die manier steeds net iets beter te worden.
  • Behoorlijk breed assortiment van expeditie tot lichtgewicht. Van één-persoons tot grote meer-persoons domes voor basiskampen.
  • Veel TNF-tenten kunnen ofwel vrijstaand (zonder haringen/scheerlijnen) ofwel als los (binnentent alleen) worden opgezet.

The North Face: enkele modellen

VE-25
VE-25
De topper van TNF. Een 3-persoons expeditietent met een ripstop nylon buitendoek en Easton T-9 stokken. Gewicht: 5,3 kg
Westwind
Westwind
Een 2-persoons tunneltent met een ripstop nylon buitendoek. Zeer stabiel/stormvast. Vriendelijk geprijsd. Gewicht: 3,0 kg
Mountain Marathon
Mountain Marathon
Zeer lichte tent voor de solo-kampeerder. Eventueel ook geschikt voor 2 personen. Gewicht: 1,6 kg
Tadpole 23
Tadpole 23
Klassieke tent in nieuw jasje. Uitgevoerd met DAC Featherlite stokken om een extra licht gewicht te bereiken. Gewicht: 2,2 kg

The North Face: overige informatie
Voor meer informatie over The North Face kun je terecht op hun site: (https://www.thenorthface.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot The North Face:

Ervaringen met The North Face:

The North Face 'Harrier' (€ 339,88)

Luifelruimte is net aan. Binnentent ruim genoeg. Alleen buitentent met footprint is ideaal met mooi weer...θn lichtgewicht. Gehele tent vrij zwaar (3,4kg), maar prachtige materialen. Zeer degelijk.
(Martin Swinkels jr / 2000-12-01)


The North Face / Polaris (€ 317,65)

Naden waren lek, moesten geseald. Stokje regenklepje stak na 6 weken gebruik door het doek. Grondzeil na 3 jaar geheel lek (geen gaten)
(Teun / 2001-11-15)


The North Face Bullfrog/ Tadpole (€ 500,00)

Tent heeft te weinig afspanpunten, al bij een stevig wind gaat ie plat als de wind op de achterkant komt dus leuk voor de camping niet voor outdoor.
(Emiel / 2003-05-27)


The North Face Canyonlands 1 persoonstentje 1 stok (€ 299,49)

De binnentent is geheel van muskietengaas waardoor er nooit condens plaats vind en altijd heerlijk in de Zomer is. Het is een dwarsslaper met een enorme deur waar je toch lastig ingaat met regen.
(Maarten Smeenk / 2000-12-01)


The North Face Chattanooga 3V (€ 369,00)

tunneltent, 1x 1 week gebruikt. Ideaal voor kamperen bij slecht weer door enorme luifelruimte. Ook een grote binnentent, dus zeer ruim voor 2 personen op fietsvakantie. Heeft 1 zij-ingang en een grote vooringang. Met de plaatsing van bagage is dit echter minder efficiλnt dan de Four Fingers (Ramble) met 2 zij-ingangen. Buiten- en binnentent tegelijk of buitentent eerst/alleen opzetten. Handig: lichtgevende ritsrunnertjes en reflecterende scheerlijn-bevestigingen. Netjes afgewerkt. Gezien het model en de omvang nog behoorlijk wind-vast, maar liefst toch een beetje beschut parkeren. Heeft veel regen keurig buiten gehouden. Goede ventilatiemogelijkheden. Met 4,3 kg vrij zwaar.
(MDJ / 2005-01-14)


The North Face Expedition 25 (€ 750,00)

Waanzinnige tent, ware 4-seizoenen en door de sneeuwingangen ook goed 's-winters te gebruiken. Meest stormvaste tent die ik ooit heb gebruikt.
(Seth Hofs / 2004-02-07)


The North Face Fortress (€ 500,00)

Na 3 weken fietsvakantie, gaat op de laatste dag de binnentent los van de buitentent. Waarschijnlijk een constructiefout, want de ophanging is geplakt aan de buitentent en niet doorgestikt met garen. Door hoge temperatuur laat de lijm los en valt de binnentent op de grond. Na 3 zomers is de tent nu niet meer te gebruiken. Ook is de tent behoorlijk windgevoelig en heeft het materiaal veel rek.
(Hein van den Heuvel / 2010-09-02)


The North Face Fortress (€ 400,00)

Na zo'n 14 weken fietsvakantie verdeeld over 4 jaren (elke dag op- en afbreken) is de bevestiging van de ophanging van de binnentent losgelaten. Deze is geplakt en niet doorgestikt. Jammer, want we hebben veel plezier van deze tent gehad. 100% geld terug van North Face, klasse afhandeling.
(Joost / 2011-02-02)


The North Face harrier (€ 340,34)

Prima tent aleen iets te klein voor twee pers. van ca. 190. Geen/weinig plaats om binnen te koken, Veel condensvorming als alles gesloten is.
(Z. J. de Jong / 2001-01-24)


The North Face Himalayan 47 (€ 899,00)

Uitstekende ruime tent ook als familie tent (4pers) te gebruiken. Bagage en spullen kunnen makkelijk in tent. Extreem stabiel, mooie rechte wanden, veel opbergvakjes, snel op te zetten, etc. In alle weersomstandigheden gebruikt. Tarp als extra geeft wel meer leefruimte tijdens regen. Footprint is inderdaad een verademing voor je tent. Een nadeel; het sealen was tijdrovend (let op gebruik de siliconen seal), maar resultaat is dan ook geen druppel regen. Ondanks de prijs, aan te bevelen aan een ieder.
(Ronald / 2004-08-04)


The North Face Mountain 24 (€ 570,00)

Stormvasten zelfdragend. Opvallend WARM. Verder zwaar, krap (voortentjes) en onhandig bij regen (binnentent eerst opzetten, als de voortent open staat regent het in de binnentent in).
(Jasper Hugtenburg / 2002-12-02)


The North Face Mountain 24 (€ 590,00)

Geweldige tent! Staat werkelijk overal goed, windvast, verbazingwekkend weinig condens (goed te ventileren). Dit is het kleinere broertje van de mntn.25 : hij heeft 2 kleine luifels, meer dan ruimte genoeg voor 2 pers. en rugzakken! 1 ster minder omdat als het regent en je eruit/erin wilt er regen in de binnentent kan vallen als 't windstil is.
(Petra Meijer / 2003-09-22)


The North Face moutain 25 (€ 650,00)

Enorm stabiele tent in felle wind. Enigzins moeilijk te ventileren, maar dat zijn alle 4seizoens tenten. Wel 1 keer een losgekomen naad gehad in buitenzeil, in garantie zonder discussie fixed. Ook redelijk goed thermisch isolerend, maar dan mag het niet te hard waaien. Als het weer echt slecht is, wil ik geen andere meer.
(sven / 2003-12-30)


The North Face Roadrunner 23 (€ 245,00)

Pluspunten: ruim, twee ingangen, duurzaam. Minpunten: lekt uit naden waar elastiek is gestikt. Tochtig dus minder geschikt onder koude/winderige omstandigheden.
(Thomas / 2005-12-11)


The North Face Rock 22 (€ 199,50)

Een snel en makkelijk op te zetten klein 2-persoons tentje wat je eventueel (als het niet te hard waait) zonder haringen kan opzetten. Hij is goed waterdicht en van condens heb ik (nog) geen last gehad. Ik heb hem een al een paar jaar in gebruik en het is een prima tent. Het nadeel vind ik een beetje het gewicht en het pakvolume. Als je in je eentje erop uit trekt is het geen aanrader, maar als je met zen tweeλn gaat is het wel te doen.. Ik heb wel de footprint erbij genomen ter bescherming van het grondzeil. Hij heeft 2 tegenover elkaar liggende ingangen. Als je de haringen gebruikt, dan krijg je 2 kleine ruimtes naast de binnentent. Dat is net genoeg voor je rugzak/materiaal.
(Martijn H / 2006-09-09)


The North Face Rock 22 (€ 199,00)

Deze tent is ontworpen voor twee personen maar zo smal dat je eigenlijk om en om moet liggen. Daar zijn de twee aparte ingangen ook op ontworpen (zodat ieder eventueel bij het luchtige gaas kan liggen met zijn neus. Ben je een stel en wil je zo niet liggen, dan is voor een van de twee de uitgang niet handig gepositioneerd. Ieder heeft dus een eigen zij-ingang, dus je hoeft niet over elkaar heen te kruipen bij nachtelijk wc-bezoek. Heel lang moet je ook niet zijn. Bij een lengte van 1.94 m. druk je toch wel de binnentent een beetje tegen de buitentent met je hoofd en voeten als je op je rug ligt. Opzetgemak is geweldig. Prijs in euro's niet bekend (gekocht voor dollars in de USA).
(Belle Prinssen / 2007-01-11)


The North Face Rock 22 (€ 199,00)

+ punten: +Opzetgemak is super, hij staat binnen een paar minuten klaar. +Weinig last van klapperend tentdoek bij wind. -punten: -Het pakvolume/gewicht. Toch vrij fors voor het uiteindelijke opgezette resultaat. -Het grondzeil is beperkt waterdicht. Na twee zomers backpacken in Noorwegen is het grondzeil zo lek als een mandje. -De buitentent is niet 100% vrij te spannen van de binnentent, bij regen erg vervelend. -Door ontwerp is inregenen vrij hinderlijk. Maar goed, wat wil je voor 199 euro, prijs/kwaliteitverhouding is gewoon erg goed.
(Allard Tollenaar / 2009-01-08)


The North Face Tadpole (€ 350,00)

Al 10 jaar veel plezier van gehad. Is in winderige streken wel erg tochtig door al het muskietengaas.
(Pjotr / 2002-02-28)


The North Face Tadpole (€ 350,00)

Gekocht in 1998 met "Lifetime warranty". Coating van bodemzeil is deze zomer volledig gelost. Lifetime warranty voor bodemzeil is slechts 2 jaar geldig volgens Belgische invoerder in St.-Niklaas! Dus opgepast met de verkoopstechnieken bij The North Face!
(Frans Beckers / 2005-01-21)


The North Face Treefrog (€ 400,00)

Heerlijke tent. Lekker veel ruimte (Luifel) door de extra stok tov de Tadpole, extra gewicht is het waard. Het is een 1.5 persoonstent, maar met twee personen goed te doen als je je tent maar netjes houdt. Nadeel: Strak afspannen is moeilijk. Goed waterdicht, storm in Oostenrijk geen lekken en niet geseald toen ik hem kocht (seal was wel bijgeleverd, niet gebruikt) Footprint is ideaal, gewoon erbij nemen.
(A.M. Dunlop / 2004-02-12)


The North Face VE - 25 (€ 750,00)

Vier keer terug naar TNF. Flysheet zo lek als een mandje, nieuwe flysheet. Scheur in het buiten doek, te krap genaaid, is gerepareerd. Lekkende grondzijl naden, nieuwe tape geplakt door TNF. Haarscheurtjes in alle stokken, probleem bekend, nieuwe stokken gekregen. Toen 2 oude bekende, scheur in het doek op dezelfde plek als de vorige keer maar nu aan twee kanten en lekkende grondzijl naden?!? Formaat, gewicht, ruimte, vormgeving, ventilatie, gebruiksgemakt Prima. Kwaliteit, ruim onvoldoende.
(Arjuna Heij / 2003-11-17)


The North Face VE-25 (€ 700,00)

Na 11 jaar en +/- 350 keer opzetten en afbreken in Scandinaviλ, (nooit op campings dus zelden ideale ondergrond) is een van de stokken gebroken. Ik vermoed dat de reden ligt in het afnemen van de rek in de elastieken, het feit dat de tent kleddernat was en de stokken slecht schoven in de sleuven en dat het ook nog donker was tijdens het opzetten. Voor de rest zou de taping in de voorste hoeken een klein beetje willen loskomen maar ik denk dat de reden is dat ik hem altijd daar begin op te rollen en de mate van plooi daar dan groter is. Fantastische tent, enkel lastig om de achterflap strak op te zetten, alsof die iets te groot gesneden is.
(P.Maenhout / 2005-08-31)


The North Face VE-25 (€ 700,00)

prijs was 1400 Gulden uit 1999, als reserve gekocht en onderdelen:bouwgelijk met het merk jansport (nu Tatonka), 4 seizoen tent vergeleken met 3 seizoen Sherpa Dome PLus van Tatonka. Nooit lek, naden getaped (en nagelopen later). 2 personen makkelijk. Storm en bewezen orkaan vast. Absoluut identiek in afmetingen met Tatonka Sherpa Dome Plus: doek, stokken, alles. VE-25 heel wat beter in details, echter dubbele prijs. men kan dus reserveonderdelen mee nemen van de een of de ander! VE-25 heeft betere ventilatie maar kan vrij stikkig worden met 2 personen en regen weer, condens gaat niet door de binnentent. Ritsen nooit iets kapot, wel met silikonen spray regelmatig onderhouden. Ideaal voor onbeschut staan met konstante krachtige wind, tot orkaankracht. Afbreken met windkracht >8 een drama,niet alleen te doen! aanrader. 2de hands is na mijn ervaring er altijd wat mee, goed nalopen!
(pluk / 2014-11-06)


The North Face VE25 (€ 700,00)

Meer dan 15 jaar gebruik ik dezelfde VE25 met heel veel tevredenheid, slechts 1x de seal opnieuw gedaan. Door eigen schuld de buis van voorluifel kapot gemaakt, maar TNF hulp was uitstekend en niet kostbaar (na jaren nog steeds gratis vervangen). Verder geen enkel probleem. Kwaliteit rechtvaardigt de prijs (overigens nu stuk lager). Met meerdere graden onder nul en twee bewoners comfortabel warm en 4 seizoenen te gebruiken. Zet zeer snel op. Gebruiken hem nu zelfs met onze dochter van 4 erbij.
(bart bruijnesteijn / 2004-08-03)


The North Face West wind (€ 500,00)

Ik heb de west wind gekocht nadat ik in canada en alska was ondergesneeuwd en weggeblazen in mijn coleman nevada. Ik heb nu zowel alleen als met z'n 2en in de west wind gelegen met volle bepakking, geen probleem! Het is een beetje passen en meten als je met z'n 2en bent maar kan best, de rugzakken kunnen onder de luifel en schoenen daar bovenop. Deze tent is niet de handigste die ik ooit gezien heb het grote voordeel is echter dat hij oersterk is! Afgelopen jaaren weer veel in het noorden gezeten, sneeuw, hagel en stort buien geen probleem! Als er slecht weer op komst was, zelfs in de bergen voelde ik mij volkomen op mijn gemak in de west wind. P.s tent is niet geschikt voor hoge temperatuuren...
(Maarten Geist / 2004-10-26)


The North Face Westwind (€ 500,00)

Zeeer goede prijs kwaliteits verhouding.Een degelijke 4 seizoenen tent bestemd voor eigelijk 1 persoon, maar het kan altijd gezellig worden!! Zeer aerodynamisch gevormd en doorstaat echt elk type weer. Geleverd met vliegtuigaluminium tentharingen(superste
(Jelle H / 2002-03-20)


The North Face Westwind (€ 500,00)

Ik ben sinds kort een gelukkige bezitter van deze tent, Prima gewicht/ruimte verhouding en door de vorm zowel de voordelen van een tunnel als een koepel. Erg waterdicht/ adement en meer dan voldoende ruimte voor twee, zeker voor het gewicht. Echt Super.
(B Evers / 2002-06-18)


The North Face Westwind (€ 400,00)

Kleine tent, precies voor twee personen van elk ongeveer 1.90. Zeer stormvast, superlicht 2,7 kg. Ik heb zelden meer dan 8 haringen gebruikt. Binnen 10 min op te zetten dan wel af te breken. Gebruikt op zowel fiets vakantie als wandelvakantie. Is goed weg te pakken. Ook geschikt voor 1 persoon die van meer ruimte houdt.
(Ditmar / 2002-12-01)


The North Face Westwind (€ 455,00)

Zeer goede lichtgewicht tent. ideaal voor wandelvakanties, helaas is luifel vrij klein, in de luifel is geen ruimte voor 2 grote ruzakken. Met bergschoenen en één rugzak is de luifel vol. Verder goed bestand tegen harde wind, zelden de scheerlijnen gebruikt. Conclusie, als je hoge eisen stelt aan een tent met een laag gewicht en het niet bezwaarlijk vinden om de rugzak buiten te leggen is dit een ideale tent.
(Peter Volken / 2003-03-10)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }