foto

LEKI

'A pair of trekking poles provides the most benefits anytime you're on varied terrain and carrying a load. Two poles provide sure-footed balance, reduced stress to knees and lower back, an upright stance for more efficient breathing and increased endurance. There are many health and well-being benefits to using LEKI Hiking and Trekking poles. Using poles promotes and upright posture, which enables more efficient use of lungs. Especially when walking downhill, you can reduce stress to your knees and lower back. These benefits add up to improved endurance and reduced fatique. The LEKI Trekking Pole Collection is as versatile as the sport itself. We offer a wide range of models to suit your very individual needs - for more performance, more safety and more fun!'

LEKI: de voordelen op een rijtje

  • Het Anti-shock systeem van LEKI kun je zelf instellen aan de hand van het terrein waar je loopt. het systeem kent 3 standen.
  • Met de TURBO DISC kun je de polsband van LEKI-stokken makkelijk met een simpele vingerbeweging strakker of losser zetten.
  • De handvaten van sommige LEKI stokken staan in een hoek van 15 graden op de rest van de stok. Hierdoor ontstaat er een meer natuurlijk vorm voor de pols en de hand.

LEKI: enkele modellen

LEKI Makalu Compact Soft
LEKI Makalu Compact Soft
3-delige wandelstok met ErgoSoft grip voor kleine handen. (59-130 cm)
LEKI Super Makalu CorTec Antishock
LEKI Super Makalu
3-delige wandelstok met TURBODISC CorTec grip (gebogen), AntiShock systeem. (72-140 cm)
LEKI Wanderfreund Antishock
LEKI Wanderfreund
3-delige wandelstok met multi-functionele CorTec grip en AntiShock systeem. (69-127 cm)
LEKI Sierra Antishock FS (Photo System)
LEKI Sierra (Photo System)
3-delige wandelstok met gummi-grip en met ingebouwde camera-schroef als één-beensstatief te gebruiken (78-145 cm)

LEKI: overige informatie
Voor meer informatie over LEKI kun je terecht op hun site: (https://www.leki.nl/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Recente nieuws-items met betrekking tot LEKI:

Ervaringen met LEKI:

Leki Makala Ultralite Titanium tripple spring system (€ 96,00)

Ik heb mijn wandelstokken 2 maanden in gebruik zou ze op geen wandeling meer willen missen. De vering die erin verwerkt zit is een pluspunt. Ik loop meer ontspannen, voel me zekerder en ben minder snel angstig om uit te glijden, mijn vingers worden niet meer dik doordat de handen in beweging blijven. Ook van mijn tenniselleboog heb ik minder hinder. Het is wel wat oppassen op smalle paadjes, om niet te struikelen doordat de stok tegen een steen botst en dan voor je voeten beland.
(hendrix linda / 2003-08-28)


LEKI Makalu Compact (€ 40,84)

Het lopen met twee stokken zorgt voor minder belasting van de knieen, een beter uithoudingsvermogen en meer stabiliteit. Meer plezier met lopen dus.
(Machella Lin / 2000-12-01)


LEKI Makalu Tour (€ 25,00)

Per stuk. Goede degelijke stokken. Het enige nadeel is dat na een dag door de rotsen te wandelen mijn rechter stok wel eens een klein beetje los gaat en de stok iets korter wordt. Even aandraaien en het is weer opgelost.
(Bart Heiligers / 2006-07-18)


LEKI Makalu utralight (€ 49,00)

Prettige stokken, maar misschien net iets te licht en flexibel (buigzaam) voor het zwaardere werk.
(Dennis Waterman / 2005-06-13)


LEKI Makalu wandelstokken (€ 36,00)

Prima stokken, goed te onderhouden, reserveonderdelen goed verkrijgbaar. Handgrepen vind ik erg prettig in de hand liggen. Links en rechts zou wat duidelijker aangegeven kunnen zijn, maar dat laat zich met een stukje gekleurde tape goed oplossen. Stevig g
(Rob Heckemann / 2002-03-04)


LEKI Makalu wandelstokken (€ 50,00)

Na 11 jaar zijn ze aan de wilgen gehangen. Oerdegelijke wandelstok die veel leed heeft bespaard. Nu heb ik zijn luxere broertje.
(Pjotr / 2002-03-01)


LEKI malaku tour (€ 55,00)

Zou ze voor geen goud meer willen missen. Iedereen in het gezin is er zeer content mee.
(S. Copertina / 2004-05-12)


LEKI Sherpa XL SL (€ 110,00)

Hiervoor een CarbonLight , maar die brak in Noorwegen als een luciferhoutje. Deze Sherpa XL -de sterkste stok van Leki- is duidelijk stukken beter, maar ik heb er eentje toch krom gekregen na 3 weken Groenland... De SL heeft geen demping (nooit begrepen wat daar het nut van is, zeker niet bij rivierdoorwadingen, integendeel). De Speedlocks (lever) kan -in theorie!- minder gewicht aan (60kg) dan de Superlock (140kg.) maar in de praktijk is het andersom. De Speedlock kan je nml. strakker afstellen dmv een schroef. Bovendien draait een Superlock-sluiting nog wel eens dol, en dan ben je ver van huis. De verlengde handgrepen zijn erg prettig in het gebruik.
(Jeroen Bouman / 2012-09-01)


LEKI Sierra (€ 40,39)

Prima wandelstok. Ook als eenbeenstatief voor de camera. De handgreep voelt prettig. De houten knop mag echter van een ‘zwaardere’ kwaliteit en de polslus iets softer. Verder erg degelijk en lichtgewicht.
(Martin Swinkels jr / 2000-12-01)


LEKI Super Makalu (€ 79,00)

Vanwege last van knieen stokken aangeschaft. Ze bevielen zeer goed. het nadeel is het getik van het neerkomen van de punt. Maar zowel bij het steigen als bij het dalen waren ze een welkomen. Zeer prettige ondersteuning. En zou ik grote afstanden met een rugzak op niet meer zonder stokken willen lopen.
(jeko / 2003-10-07)


LEKI Super Makalu Air Ergo Antishock PA (€ 110,00)

Fijne stokken, goede grip, lichtgewicht. Zouden ingeschoven wat korter mogen zijn voor makkelijk transport.
(Ronald Couwenhoven / 2005-01-14)


LEKI wandelstok (€ 28,50)

25kg overgewicht voel my zekerder en kan meer aan.
(C.L. de Wys / 2004-02-24)


LEKI Wanderfreund Speed (€ 41,95)

Nu bijna 'n jaar gebruik ik met veel plezier deze LEKI Wanderfreund speed (met Speed Lock System)dit is om snel en makkelijk (zelfs met handschoenen) de 3 delige lengte te verstellen, voor klimmen en dalen. Teller is te wisselen voor een grotere om niet in modder of sneeuw weg te zakken. Kortom een fijne stok bij lopen op harde (rubber dop) en zachte ondergrond. Onderste deel vastzetten bij het streepje, zorgt er voor dat de niet kan inschuiven.
(Quirinus / 2015-10-06)


LEKI ‘Tour-schotels’ (€ 4,54)

De grote schotels voor onder aan de wandelstok. Onmisbaar als je de sneeuw ingaat.
(Martin Swinkels jr / 2001-02-22)


LEKI, Super Makalu (€ 100,00)

De Rolce Royce onder de wandelstokken. Ik wil niet meer zonder. Ook ideaal om bij enkele tenten een luifeltje te creëren van de voortent.
(Pjotr / 2002-03-01)


Wanderfreund leki (€ 40,39)

Dit jaar voor het eerst met een wandelstok(Leki Wanderfreund) op pad. Perfect bevallen voor het eerst sinds jaren, geen overbelasting gehad van mijn rechterknie, bij een gemiddelde tochtduur van vijf a zes uur. Ideaal bij het afdalen in de bergen.
(Erik van der Heijden / 2000-12-01)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }