foto

Katadyn

'The company was founded in 1928 under the name Oligodyn AG in Zug, Switzerland. Underlying was a patent in drinking water treatment based on silver. It was not until 1940 that the company changed to its current name, Katadyn, which was taken from the chemical terms katalytic and oligodynamic. Among experts, the term Katadyn-effect stands for the killing of micro-organisms via catalytic means through the effect of small amounts of soluble silver (oligos = small, dynamic = strength). Today, a worldwide distribution network and subsidiaries in France, Germany and the USA underscore the international presence of Katadyn. Katadyn is a privately held company with headquarters and production site in Switzerland.'

Katadyn: de voordelen op een rijtje

  • Het assortiment van Katadyn is zeer breed te noemen. Vanaf een kleine handfilter voor 1-dags hikes tot grote druppelfilters voor complete meerdaagse expedities.
  • Door het toevoegen van een inwendige zilveroplossing aan de filter is er een blijvende desinfectie. De zilveroplossing voorkomt dat bacteriën zich kunnen vestigen en voortplanten in de filter.
  • De filter van Katadyn zijn zeer eenvoudig te reinigen. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn dat je filter dusdanig zal verstoppen dat je er niets meer mee kunt.
  • De prijs per liter is voor de Katadyn Pocket filter het laagst van alle filters op de markt. Dit omdat de filter ongeveer 50.000 liter water kan filteren.

Katadyn: enkele modellen

Katadyn combi
Katadyn Combi
Makkelijke filter die rechtstreeks op een fles kan worden geschroefd. Voor 1-4 persoons meerdaagse tochten.
Katadyn mini keramiek
Katadyn mini keramiek
Kleine lichtgewicht filter met keramisch element. Voor 1-persoons dagtochten.
Katadyn mini koolstof
Katadyn mini koolstof
Kleine lichtgewicht filter met koolstof element (tegen chemische verontreiniging). Voor 1-persoons dagtochten.
Katadyn pocket
Katadyn Pocket
Zeer duurzame filter welke een levenlang mee gaat (50.000 liter). Voor 1-4 persoons 'veeldaagse' tochten.

Katadyn: overige informatie
Voor meer informatie over Katadyn kun je terecht op hun site: (http://www.katadyn.com/).

Om de modellen in het echt te zien kun je bij bijna alle buitensportzaken van Nederland en België terecht.

Ervaringen met Katadyn:

Katadyn Hiker (€ 79,95)

Mooie kleine filter werkt prima ongeveer liter water per minuut.
(Chris Derksen / 2005-06-13)


Katadyn Combi (€ 179,00)

De filter is heel stevig en het keramisch element gaat 50.000l mee, de actievekool een 200l. Het pompen gaat heel gemakkelijk. Je kan kiezen of je de actievekool filter wilt gebruiken of niet. Met actievekool haalde ik een 0.55l per minuut, zonder 0.8l per minuut. De filter is heel gemakkelijk te demonteren. Voor mij is dit een superfilter.
(Jan De Ceuster / 2003-01-02)


Katadyn Combi (€ 209,00)

Dit waterfilter is me door Hiking-site.nl aangeboden tijdens mijn tocht voor SMILESFORMOLDOVA. Een tocht van 4000Km per kayak door Europa. Hij beviel zeer goed, nadat we eerst een exemplaar hadden gekregen waar het water niet door heen kon (geen idee waar het aan lag) was de volgende perfect. Soms zwaar pompen maar dan kwam door het vieze water. Niks dan lof over een simpel maar zeer effectief stuk gereedschap.
(Jörgen / 2009-02-09)


Katadyn Hiker (€ 79,95)

Na wat water te hebben gefilterd uit een kleine ovenstroom van een luxemburgs beekje na ~30 uur diarree en hevig braken, geen buikpijn of kramp. Na 2/3 dagen weer voorbij. Waarschijnlijk besmetting met Noro-type virus. Dit apparaat combineren met MIOX of steripen dus...
(Jan Verhulst / 2007-07-25)


Katadyn Hiker (€ 79,50)

We hebben de Katadyn aangeschaft nadat we een keer zonder drinkwater zijn komen te zitten in de Spaanse Pyreneeën. Dat overkomt ons nu niet meer en een bijkomend voordeel is dat we minder water mee hoeven te nemen: als het op is tappen we gewoon uit de dichtsbijzijnde beek/rivier. Het filter werkt eenvoudig, is gemakkelijk in gebruik en stevig. Het geilterde water is erg lekker.
(Emmanuel Oliveiro / 2006-07-28)


Katadyn Hiker (€ 79,00)

Een zeer compacte filter. Goeie prijs-kwaliteitsverhouding. het filterhuis is erg stevig en duurzaam en heeft al het nodige misbruik doorstaan. maakt gebruik van een koolstof element omdat deze niet alle virussen eruit kan halen probeer ik zoveel mogelijk stromend water te gebruiken uit de buurt van vee. ik neem voor de zekerheid ook altijd waterzuiveringsdruppeltjes mee maar deze smaken gruwelijk!
(Tim van Brandenburg / 2009-06-09)


Katadyn Katadyn Hiker (€ 85,00)

Voor mij, echt de koop van het jaar.. de avond voor vertrek naar Nepal nog ff gekocht. Klein, licht, handzaam en ongeveer 5 liter in net zoveel minuten.
(Bas / 2004-05-24)


Katadyn Mini Ceramic (€ 113,45)

Goede prijs/kwaliteit verhouding. Uitstekend smaak van gefiltreerd water. Nadeel: Gaat snel muf ruiken wanneer nat opgeborgen. Bijgeleverd 'schuur-elementje' voldoet matig. Beter Waterproof schuurpapier meenemen met kleine korrel.
(V.Snijder / 2001-07-06)


Katadyn Pocketfilter (€ 306,30)

Handig in gebruik en onderhoud. Gewoon een degelijke en betrouwbare filter die ZEER lang meegaat.
(Raymond Koome / 2000-12-01)


Katadyn Siphon (€ 60,00)

Het voordeel van deze filter is vooral de prijs. Hij heeft geen pompje, maar werk dmv. de zwaartekracht. Voor mensen met een laag budget zeker aan te raden, maar het duurt een tijdje voor dat je je water hebt. (gemiddeld 2,5 liter per uur.)
(Cathelijne / 2004-01-27)Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-07-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]