Doe 's gek ...


Ja, het is een giller...

tenninehikegtx.jpg
De Hoka One One Tennine Hike.
Maar ik ga ze serieus uitproberen.

Marla
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb onlangs op Youtube filmpjes bekeken van hardloopschoenen uit deze serie. Je kunt er inderdaad goed op lopen, anders werden ze ook niet gemaakt natuurlijk. Maar mij niet gezien...
 
Als ze bevallen en doen wat ik hoop, vind ik dat het geld wel waard. Door de mogelijkheid om ze 30 dagen uit te proberen is er ook weinig risico:
https://www.hokaoneone.eu/nl/nl/30-day-challenge.html

De demping zoek ik vooral voor plat en semi-verhard terrein waar ik sinds een dikke vijf jaar die behoefte voel, terwijl ik in de bergen geen last heb.
Over de bergen snap ik de twijfels. Maar ik had er wel reviews over gelezen, onder andere van deze gebruiker, die geen problemen had ervaren.
https://www.trailspace.com/gear/hoka/tennine-hike-gtx/

Ik sluit niet uit dat ik, afhankelijk van de proefperiode, het nog eens zelf in de bergen kan ervaren. Maar eerst maar eens in Nederland uitproberen. Ik heb er pas 1,5 uur op zitten, dus ik heb een eerste indruk, maar binnenkort maar eens wat langer door bos en hei.

Er zijn nog meer aan reviews te vinden, waaronder een uitgebreide van de lage versie door vier trailrunners. Het is uiteraard niet een en al juichend en het zal persoonlijk blijven.
En dat zal het ook zijn als ik mijn eindoordeel geef

Marla
 
Ben benieuwd Marla! Als jarenlange heel enthousiaste gebruiker van een iets minder extreem paar Hoka’s voor alpiene trailruns ben ik op voorhand fan maar ook nieuwsgierig naar je ervaringen.
 
Voor wie niet zo wil opvallen en/of niet wil struikelen over zijn eigen hielen...
Minder extreme wandelschoen van Hoka One One met dezelfde demping, is de Sky Kaha:

Maar hier kun je weer niet mee over water lopen ;)

Marla
 
Laatst bewerkt:
Niets zo persoonlijk als schoenen, dus voor wat het waard is geef ik hieronder op verzoek mijn ervaring met deze Hoka One One Tennine.

Ik heb er ongeveer 60 km mee gelopen. Een kwart op verharde ondergrond in de stad. De rest in zoveel mogelijk hellend en onverhard terrein. Ik was ervoor naar Limburg gegaan.

Op één minpunt na is de schoen me goed bevallen. De schoen zat mij goed, liep lekker en voelde prima op modderige of stenige hellinkjes. De demping is beslist goed. Maar ik zeg er meteen bij dat ik de indruk heb dat mijn Keens hetzelfde aanvoelen. Zeker weten doe ik dat ook niet want het is natuurlijk geen laboratoriumsituatie.

Dan het minpuntje, voor mij misschien de deal-breaker. De schoenen zijn pijnlijk op de enkelknobbel. Ook met afplakken met iets zachts en sporttape bleef dat. Dat kan natuurlijk puur persoonlijk zijn. Volgens mij is het echter een ontwerpfout. Op het pijnlijke punt komen de rand van de tong en de schoenrand met haken samen. Ook dat zachte kussentje in de schoen (zie foto), dat toch mijn enkelknobbel zou kunnen beschermen, zit te ver naar achteren.
Met de tong valt niet veel naar links of rechts te schuiven, want die is vrij kort.

Ik heb het idee dat de hele enkelzone rondom te krap ontworpen is. Nu zit er voor een enorm gat tussen de twee met veters te verbinden delen (zie foto). Met de tong is maar weinig overlap. Als het geheel vanaf middenachter gezien 2 cm langer was geweest, komt de rand met de haken meer naar middenvoor en
zou het zachte deel ook meer op de enkelknobbel komen.
Dit alles terwijl ik ongeveer de dunst denkbare enkels heb. Hoe zou dat wel niet zijn als je normale of zelfs iets vollere enkels hebt?

Enfin, ik heb ik nooit schoenen ontworpen, dus misschien is het onzin wat ik zeg. Maar ik ben wel grootgebruiker met ervaring met heel veel verschillende wandelschoenen.

Laat je door mijn ervaring ook weer niet afschrikken. Hoka One One heeft met de 30 Dagen Challenge een mooie service om schoenen echt in de praktijk uit te proberen.

Marla

IMG_20210123_161948~3.jpg

IMG_20210124_151822~2.jpg
 
Hoe zijn de schoenen qua breedte? Ik heb de Tor en die is qua breedte best ok. Maar ik heb ook de Speedgoat. Die is voor hardlopen echt prima, maar echt heel smal. Ik heb brede voeten vandaar dat ik daar meer op let. Vanwege de brede voeten loop ik nu op de Altra Lone Peak, maar in de bergen bieden ze minder bescherming dan bijvoorbeeld een Speedgoat. Kortom..best lastig
 
Ze zijn best breed. Toevallig heb ik afgelopen week daarnaar een studie gedaan, omdat ik zag dat zgn. 'brede' versies van de Gaviota 3 (die ik had besteld) zelfs smaller zijn dan deze Tennine Hike.

Bijgaand een foto van de binnenzool in mijn maat UK7 (40 2/3) met rolmaatje.

Marla

IMG_20210406_110853.jpg
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan