Zoekresultaten

 1. es

  Schuim op water

  Zou voorzichtig zijn met deze variant. Er schijnt soms 5-10% van een giftstof in te zitten, die in grote hoeveelheden niet zo gezond is.
 2. es

  Vreemd materiaal

  Bos en beren op Ijsland zijn wel net zo waarschijnlijn als de alien :-)
 3. es

  Klimaatverandering

  Zoals een noorse ex-premier (van de noorse VVD-achtige partij Høyre) zegt: «Niemand verwacht dat zijn huis afbrand, want de kans daarop is erg klein. Toch verzekert iedereen zich tegen brand...». Hoe groot moet de kans zijn dat het klimaat echt uit de hand loopt door ons toedoen voor we werkzame...
 4. es

  Nieuwe rugzak voor oud frame

  De paarse X-pac stof komt van ripstopbytheroll.com, de zwarte cordura versterkingen van extremtextil.de. Banden van Aliexpress en de meeste gespen zijn gerecycled.
 5. es

  Tips voor wandelen in warm weer?

  Voor mij wordt zout op den duur een belangrijke faktor. Ik zweet veel in de warmte en verlies daarmee ook veel zout. Denk aan wit uitgeslagen shirts, shouderbanden etc. Dan helpt uiteindelijk het drinken van veel water uiteindelijk niet meer (en kan zelfs gevaarlijk zijn). Vaak kan een...
 6. es

  6 daagde hike Femundsmarka

  Rødsprit is wat men hier in de Trangia brandt. Bij de meeste supermarkten en benzinestations te krijgen in plastic literflessen. Is hier dus rood van kleur.
 7. es

  6 daagde hike Femundsmarka

  Branderbenzine op zijn noors heet meestal «miljøbensin». Pas op dat je niet de 2-takt variant krijgt (met toegevoegde olie), die roet als de pest.
 8. es

  Nieuwe rugzak voor oud frame

  Deze heeft een groter klepvak dan het origineel. Met een rits aan de binnenkant, zodat ook deze vrijwel waterdicht is.
 9. es

  Nieuwe rugzak voor oud frame

  Dit is min of meer bewust gedaan, om plek te hebben om een jas, trui o.i.d. De zak zelf heeft een rolltop sluiting gekreden vanwege de waterdichtheid en kost dus iets meer tijd om te openen en te sluiten. Mocht het niet bevallen is het vrij simpel aan te passen.
 10. es

  Eten Noorwegen/Zweden

  Melkpoeder is iets wat vroeger goed te krijgen was in de supermarkt in Noorwegen, maar nu door de produsent uit het assortiment is gehaald. Heeft heftige discussies opgeleverd onder buitensporters hier... Neem dus mee uit Nederland. Verder is het assortiment in de supermarkten in Noorwegen flink...
 11. es

  Nieuwe rugzak voor oud frame

  Weer eens lekker aan het doe-het-zelven geweest... Net op tijd klaar voor de vakantie. Nieuwe zak voor het rugzakframe (1975-model Haglöfs) van mijn vrouw. Materiaal: X-pac v15 waterdicht rugzaklaminaat van Ripstopontheroll. Versterkingen van 1000D Cordura van Extremtextil.
 12. es

  6 daagde hike Femundsmarka

  Eerste helft van augustus zijn er meestal nog wel muggen, daarna meestal de eerste nachtvorst en is het muggenseizoen over. Røros heeft een paar (buiten)sportwinkels die gas, visakte e.d. verkopen. Branderbenzine verkopen ze ook bij het benzinestation. Visakte kan je ook op de boot (Fæmund 2)...
 13. es

  Goretex jas - DIY

  Ook maar eentje foor mijn echtgenote gemaakt. (Meer projecten op mijn Insta: www.instagram.com/eswetssyr)
 14. es

  Hulp nodig: Fly and hike

  Hangt erg af van hoe het voorjaar is. Meestal komen de muggen in de loop van mei, soms begin mei, soms eind.
 15. es

  Goretex jas - DIY

  Misschien, maar dan wordt het waarschijnlijk in het noors :-)
 16. es

  Goretex jas - DIY

  De stoffen heb ik al een tijdje en zijn niet meer in het assortiment. De terracottakleurige stof is een GTX proshell, en de gelige stof is een wat dikkere, beetje elastische GTX, meest voor winterkleding, met een zachte, bijna fleeceachtige binnenstof.
 17. es

  Goretex jas - DIY

  Ik heb een «nieuwe oude» naaimachine geerfd. De Singer staat nu bij onze noorse hut.
 18. es

  Goretex jas - DIY

  Nee, daar ben ik vrij zeker van. Maar hij heeft zelf om een nieuwe jas gevraagd.
 19. es

  Goretex jas - DIY

  V2 is af, kerstcadeau voor mijn vader.
 20. es

  Goretex jas - DIY

  Met Seamtape en een strijkijzer, zie ook mijn filmpje over goretex reparaties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan