Zoekresultaten


 1. hoefnix

  [TE KOOP GEVRAAGD] Klein pakvolume slaapzak

  Een site met willekeurige combinatie van producten :LOL: Je kan altijd vragen of je het product mag afhalen. Dan krijg je vast een adres in Niger of China
 2. hoefnix

  Ervaringen forclaz

  Dit neem ik ook met een korreltje zout. Bijna alle teams rijden op fietsen die een hogere specificatie hebben dan de fietsen die in de winkel staan. Zelf als ze dezelfde naam en kleuren dragen. Ze rijden iig op een fiets die er hetzelfde uitziet. Neemt niet weg dat het een hele goede fiets is...
 3. hoefnix

  [TER INSPIRATIE] Hotel op wielen in de Pyreneeën

  In landen waar veiligheid niet altijd gegarandeerd is zou ik me dit kunnen voorstellen. Voor de rest lig ik net als al eerder gezegd heerlijk in mijn tentje en ver weg van alles.
 4. hoefnix

  Vreemde tenten

  haha, hoe groot is de rugzak waar die spullen allemaal in passen? Tent, bedding, dutch oven, fles appelsap , dit gaat alleen met zo'n grote Dodge RAM pickup :LOL:
 5. hoefnix

  Vervaardiging van een erg lichte P3RS kookketel uitgaand van een coca-cola blikje

  Zeker, en gebruik de app "packlight" ipv een excel. Er zijn ook andere apps, ik heb ervaring met deze.
 6. hoefnix

  Vervaardiging van een erg lichte P3RS kookketel uitgaand van een coca-cola blikje

  Bij de allerlichtste branders lijkt het me soms ook niet heel stabiel. Het risico op verbrandingen ergens op 3 dagen lopen van het volgende dorp klinkt mij niet aantrekkelijk. Gewicht besparen heb ik gedaan door: donsjack, slaapzak, tent, matje en rugzak lichter te maken. Daar win je het meeste...
 7. hoefnix

  Ervaringen forclaz

  Op de GR11 sprak ik een Spaanse hardcore hiker (elk weekend in de bergen) die Nederlanders zo herkende zij hij... Volgens hem is Nederland het land met de minste bergen waar de meeste bergsportspullen worden verkocht ;) En Decathlon heeft hele goede spullen. Net zoals met veel duurdere merken...
 8. hoefnix

  Tips voor leuke tocht met dochter

  Dat ben ik met je eens, mijn zomervakantie schuift vaak naar eind september/oktober ;) Juli en augustus zou ik zeker niet de GR221 lopen.
 9. hoefnix

  Tips voor leuke tocht met dochter

  Ik vond de GR221 op Mallorca in oktober heel fijn Niet te druk, lekker in de korte broek lopen en fantastische omgeving. :)
 10. hoefnix

  Trainen voor een hike

  Haha, wat ik al dacht. Er is geen recept, gewoon lekker je ding doen en op je eigen manier voorbereiden op een tocht. :)
 11. hoefnix

  Wandelplannen voor 2024?

  Eerst maart naar Mexico, daarin een paar dagen maya trail. Hopelijk in de zomer naar Madeira en later Corsica. Eind van het jaar Oman (dank voor de gids @marla) of Jordanie.
 12. hoefnix

  Trainen voor een hike

  Gaaf, doe dat vooral! Trainen vind ik ook fijn. Na 8 marathons en tig halve ben ik na een ongelukkige knie blessure (door een hond) niet meer aan het hardlopen. Terug naar lange afstanden wandelen zoals ik daarvoor deed. Zeker, helemaal mee eens.
 13. hoefnix

  Trainen voor een hike

  Afgelopen jaren heb ik me niet specifiek voorbereid op de tochten die ik maakte. Met een zittend beroep, wel 2 a 3x week paardrijden en een mooie wandeling per week, is dat wellicht toch wel verstandig. Wat doen jullie aan voorbereiding?
 14. hoefnix

  [VERKOCHT] Wandelgids Oman

  Oe, dat staat nog op de planning. Als ie er nog is graag.
 15. hoefnix

  Tips huwelijksreis oktober (hiken)

  Wellicht ook even naar Roemenie kijken, rond de Karpaten moet het goed te doen zijn.
 16. hoefnix

  Suggesties voor wandeltochten met hond, ZONDER koeien :(

  Mijn ervaring is dat koeien geen interesse in mensen hebben, ze zijn wel eens nieuwsgierig of opdringerig. Het zijn geen hongerige beren ofzo :LOL:. Het is altijd goed om wat afstand te bewaren want je weet nooit of er een kalf loopt of dat je de leider vd kudde stoort bij haar dutje. Een...
 17. hoefnix

  Gearjunkies, aanbevelingen

  Berghaus heeft een jas van dezelfde technologie voor 250 euro https://www.proidee.nl/reis-mobiliteit/reisaccessoires/berghaus-thindown-jas. Het is een mengsel van dons en synthetisch materiaal.
 18. hoefnix

  Wel of geen wandelstokken bij het wandelen? Wat doe jij en waarom?

  Bij een (lichte) blessure aan mijn knie middenin de Pyreneen was ik blij dat ik ze bij me had. Vooral om de knie even te ontlasten. Nu zijn ze onmisbaar voor mijn tent :)
 19. hoefnix

  FQ 2168

  Ik ben er nog niet geweest en daarom ook geen idee. Verder zijn er niet veel aanknopingspunten op de foto (huisjes zijn te klein om land/regio te bepalen). Ziet er idd erg goed uit
 20. hoefnix

  W.W.H. 2024 (26/01 - 29/01)

  Ik heb de vrijdag en maandag in optie staan. Even afwachten. Leuk dat er iets georganiseerd wordt. Heb ik gemist wat we precies gaan doen of is dat een verrassing (ik lees iets van 2 groepen??)?
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan