1.5 pers tent.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
een goeden dag.

Ik ben op zoek naar een 1.5 pers tent.
Ik wil hem voornamelijk gebruiken als 1 persoonstent maar tog ook de mogelijkheid hebben om iemand mee te nemen op en tocht zonder dat die persoon direct een eigen tent moet regelen. ( met 2 pers maakt het me niet uit als het erg knus is en we de rugzakken dan buiten de tent moeten leggen)

Mijn eisen zijn dus
- 3 seizoenen
- maximaal 200 eurie (kben en arme student)
- maximaal 2.5 kilo, liefst minder (ben namelijk ook een luie student :) )
- ruim voor 1 pers maar geen kasteel, krap maar genoeg voor 2 pers

Bij de bever heb ik naar de eureka moonshadow solo en duo gekeken.
de solo is een 1 persoons dus die viel al af maar de duo vond ik eigenlijk tog wel een beetje te groot.

Daarna heb ik op de site van eureka gekeken en vond ik de eureka spitfire duo. Als mijn wiskunde skills nog kloppen dan zit deze tent ongeveer precies tussen de moonshadow solo en duo in.

Vloer oppervlak
Moonshadow Solo 2,30*0,86= 2,0 m2
http://www.eurekaeurope.com/en/tents.php?group=2&product=5

Moonshadow Duo 1,44*2,77= 3,9 m2
http://www.eurekaeurope.com/en/tents.php?group=2&product=6

Spitfire DUO 3,05/1,65/2= 2,5 m2
http://www.eurekaeurope.com/en/tents.php?group=2&product=46

Me Matje 0,60*1,90= 1,2 m2

Mijn vraag is dus een beetje.
- klopt mijn aanname van de vloeroppervlaktes?
- wat zijn jullie ervaringen met eureka spitfire duo en eureka moonshadow duo?
- Zie ik nog andere 1.5 tenten over het hoofd die ook aan mijn eisen voldoen?

Alvast bedankt,

Harmen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dag Harmen,
Als je iets meer uit geeft dan kun je bij www.waterborg.nl de North Face Tadpole 23 dl. kopen een kleine, lichte zeer stormvaste 2-persoons kwaliteittent. Op de site van North Face staan wel afbeeldingen
Groeten
Jannie

Omschrijving: Een beroemde tent uit de collectie. The North face heeft hem ingrijpend veranderd t.o.v. 2006.
Hij weegt 2,13 kg kleur drift bleu voor twee personen. Van 325,00 voor € 269,00
 
1.5 persoontentjs zijn meestal alleen geschikt voor 1 persoon en een hond of klein kind. Je hebt voor twee personen toch wel minimaal een over de volledige slaaplengte een breedte nodig van minimaal 1,02 meter (uitgaande van de breedte van regular thermarests). Met 1,26m breedte kan je ieder type matje tweemaal erin kwakken.
 
Laat je niet misleiden door het relatief grote vloeroppervlak van de Eureka! Moonshadow Duo. De tent is opvallend lang maar erg laag en heeft een kleine voortent. Ik heb ze jaren gebruikt als tweepersoons tentje, maar anderhalf is correcter. Voor de rest was ik erg tevreden over mijn Eureka!, heel behoorlijke prijs/kwaliteitverhouding. Niet de lichtste, maar solide, goed verlucht zonder tochtig te zijn en (naar mijn normen) behoorlijk windvast. Of toch veel windvaster dan de Marmot Earlylight die ik nu heb. Het enige waar je op moet letten is het grondzeil. Liefst een (zelfgemaakt) onderzeiltje gebruiken van bij het begin. Sommige mensen knappen af omdat ze veel haringen moeten gebruiken, minimaal zes en maximaal zestien (tunneldesign). Maar als je koepelje goed wilt verankeren heb je ook tien haringen nodig, dus...
Eureka! is wel nogal optimistisch bij het opgeven van gewichten. Mijn Eureka! woog 2,55 kg all in. Dat was met nieuwe en lichtere haringen. De bijgeleverde haringen waren waardeloos.
 
een goede dag,

bedankt voor de reacties zover.
200 euro is echt de max.
De northface tadpole 23 die door lanseloet wordt aangeboden lijkt me mischien wel wat (ongeveer precies de maat die ik zoek) maar iets in mij koopt liever in een winkel zodat ik nog wat garantie heb, of is dat onzin?

Ik heb idd al veel goede resultaten over de eureak moonshadow gelezen, zijn er hier mensen die ervaring hebben met de spitfire duo van eureka?

Groeten van Harmen
 
Als je tweedehands koopt, moet je de tent goed onderzoeken voor je hem koopt. Voor productiefouten moet je altijd nog bij de fabrikant of de importeur kunnen aankloppen. Er zijn toch fabrikanten die reclame maken voor wereldwijde garantie? Verder zou je de verkoper ook om de aankoopbon kunnen vragen. Weet je meteen of het product niet gestolen is.
Ik ben nooit zo sceptisch om tweedehands te kopen. Daar kun je veel geld mee besparen of voor het zelfde geld betere spullen aanschaffen.

Met 2 personen in een 1,5 tent waarvan 1 plaats geen volledige beenruimte heeft, gaat soms wel als de tweede persoon een meisje is. Ik heb ook tijdens onze eerste hike in de achterste (lage) helft van de Mier geslapen. Maar je moet de tent even goed bekijken in praktijk.

Linda
 
>>Ik ben op zoek naar een 1.5 pers tent.
>
>Hay, kijk eens naar de Hogan Ultralight van Vaude.

Zeker doen, even die Vaude tent bekijken. Ze zijn er in 2 maten, een 1.5 persoons en een echte 2 persoons. De "voortent" is erg klein, maar het tentje is erg netjes gemaakt en ik heb nog nooit zo'n makkelijk op te zetten tentje gehad!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan