1-persoons tent


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben me aan het orienteren op een 1-pers. tent en blijf steken bij twee modellen/merken; de Hilleberg Akto en de Terra Nova Solar Minor.

Is er iemand die met name met de Solar ervaring heeft?

Groet,

Limme
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Geen ervaring met één van beide (voorlopig dan toch), maar als je Terra Nova overweegt, is het misschien de moeite om nog enkele maanden te wachten. In het voorjaar komen ze namelijk uit met een nieuwe éénpersoons (Laserlite) die amper meer dan één kilo weegt. Wordt op hun website al aangekondigd onder de link What's New.

WB
 
Hoi,

Ik heb ervaring met de solar (het grotere broertje van de minor). Kwalitatief goede materialen. In Schotland mee gekampeerd. Was goed stormvast. Windkracht 8 a 9 hield ie zonder problemen (je zag de tentstok bij een flinke windstoot wel duidelijk buigen). Voor de stormvastheid is het wel belangrijk dat je hem op de juiste manier ten opzichte van de wind opzet (maar dat is natuurlijk een open deur). Tent was ook goed waterdicht, dagen achter elkaar alleen maar regen gehad was geen probleem.

De Solar is een 3-seizoenentent, de Akto van Hilleberg dacht ik een 4-seizoenentent.

Een tent die je ook nog zou kunnen overwegen is de FEM lightweight van Fjallraven (als die nog te koop is). Is 4-seizoentent en 1,7 kg. Heeft grotere binnentent dan de Solar en een handigere luifel. Is echt enorm stormvast en goed waterdicht. Helaas wel duur (2 jaar geleden 700 gulden).

Andre
 
he Limme,

De Macpac Microlight is ook een interessant model. Wel wat zwaarder, maar bijzonder breed inzetbaar en tamelijk 'sturdy' (om maar eens een mooi woord te gebruiken). Ik kan je verzekeren dat dit tentje met z'n 9 mm Easton stok behoorlijk wat wind kan hebben!
Het onderscheid tussen 3- en 4-seizoenen tenten is een tikje arbitrair. Hilleberg kan nog zo hard schreeuwen dat de Akto een 4-seizoenen tent is (dat zal ook best wel zo zijn trouwens), dan is de Solar ZEKER een 4-seizoenen tent.

groeten,
Joeri
 
Ja, ze zijn mooi!
Ik heb ze inmiddels in "levenden lijve" gezien.
Kathmandu in Utrecht en Kompas in Heerhugowaard gaan ze verkopen en hebben er inmiddels een aantal staan.

Wel jammer, dat de lichtste uitvoering alleen in knalblauw wordt geleverd.

Limme
 
Bedoel je dat je het jammer vindt dat de zr0 cylq (die van 1.3 kg) alleen in het blauw beschikbaar is ?
Dat is toch voor een deel oplosbaar. Je neemt gewoon de binnentent en de stokken van de zr0 cylq samen met de buitentent van de zr0 trek en voila. Je tent weegt dan 150 g meer, maar is wel groen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan