1700 hardlopers vermist in de UK


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
1700 Britse marathonlopers vermist na onweer
Uitgegeven: 26 oktober 2008 11:00
Laatst gewijzigd: 26 oktober 2008 11:44

LONDEN - Meer 1700 marathonlopers die deelnamen aan een tweedaagse tocht in het Lake District in het noordwesten van Engeland worden sinds zaterdag vermist na onweer en zware regenval.

Dat meldt de BBC zondag.
Hulpverleners zijn inmiddels een grote zoektocht begonnen naar de vermisten. Aan de bergmarathon namen in totaal 2500 mensen deel toen ze werden overvallen door het noodweer.

Velen wisten te schuilen op boerderijen en in mijnen of kampeerden buiten, aldus de politie. Maar zondag waren 1700 mensen nog steeds niet terecht.
Volgens de organisatie is er geen reden tot paniek. Volgens woordvoerders hebben de langeafstandlopers veel ervaring en zijn ze met een goede uitrusting op stap gegaan. De meesten hebben tenten bij zich om de nacht in door te brengen.

Noodweer

Toen het noodweer zaterdag losbarstte, het hevigste in veertig jaar, werd de tocht afgeblazen. Maar wegens de harde regen en overstromingen in het berggebied kon de organisatie de meeste lopers niet meer bereiken. De meesten hebben geen communicatiemiddelen bij zich.

Reddingswerkers zochten zaterdagavond de berghellingen af. Ze vonden twaalf mensen met onderkoelingsverschijnselen die naar het ziekenhuis zijn gebracht. De lengte van de tweedaagse tocht, die in 1968 voor het eerst werd uitgeschreven, is ruim 49 Engelse mijl (ruim 78 kilometer).

(c) ANP
Ik vermoed dat een groot deel ook al gewoon thuis of in een pub zit en vergeten is zich af te melden, anders is het wel een enorm hoog aantal

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Las het ook net. Bizarre aantallen worden er genoemd.

Grootste risico is denk ik dat er in die enorme groep mensen zitten die zich niet goed hebben voor bereid; en te veel vertrouwen op "de groep" en de organisatie. Dan kan het toch goed mis gaan.

gr. Joop
 
Ronduit bizar. Hardlopers zullen wel niet veel goede slaapspullen bij zich hebben. Laat staan dat het spul dat ze bij zich hebben bestand is tegen pokke weer en extreme koude (waar kennelijk niet op gerekend was)...

Verbaast me dan ook niets dat ze er al een paar met onderkoelingsverschijnselen hebben gevonden. Zullen er nog wel veel meer her en der verspreid liggen op minder open plekken, je denkt namelijk niet echt helder meer als je onderkoeld bent en eigenlijk gevonden wil worden... Kan best nog wel eens schrikbarend hoog in de cijfers gaan lopen want ik betwijfel of die resterende +/- 1650 mannen en vrouwen ergens in kroegen en B&B's langs of nabij de route zitten.

Immers dergelijke antallen zouden de kroegen en B%B's in dat traject van 78 km in het lake distrcit behoorlijk druk zijn en reken maar dat daar inmiddels ook al gezocht is.
 
Laat me raden, het zijn daadwerkelijk 'die hards' geweest die compleet gemist hadden dat de wedstrijd was afgebroken. Ze hebben geschuild en het ergste uitgezeten of verbeten doorgegaan om alsnog op zondag op tijd over de finish te komen. Alleen er was geen finish meer. Zullen wel verbaasd hebben gekeken: Huh no finish, how so, lucky I'm back? No question of luck, just perservence.... and now get my finish time noted down GD! }(

Nog drie resterende vermisten is wel vreemd aangezien ze in paren moeten lopen....
 
Het was inderdaad ruk weer in de UK, heb er ook best last van gehad in Schotland.

Op den duur maar naar het Oosten gegaan omdat het gewoon niet te harden was, horizontale regen is best indrukwekkend om te zien maar op de duur wel vervelendx(

Dit verhaal ook mee gemaakt op de buis en in de krant, de media is een beetje doorgeslagen zeg maar met uitspraken als "Mountain of Death" enzo. De lopers zelf gaven toe dat het zwaar was maar de meeste stelden dat ze juist daarvoor mee doen en het niet nodig vonden om de run te cancellen.

Zo kun je maar weer goed zien hoe niet buitensporters tegen dit soort zaken aankijken;-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan