1e tocht & oefenen 1e x solo wildkamperen

Ik ben deze zomer begonnen met materiaal verzamelen en uitproberen + conditie wat opbouwen op weekenden Drenthepad. Volgend jaar wil ik het wild in en een langere tocht lopen van ca 2 weken (maar op heel rustig tempo). Ik snuffel nu wat rond. Locatie maakt niet bar veel uit en ik ben flexibel qua periode. Scandinavie etc spreekt me altijd aan, bv Balkan trail lijkt me ook mooi. Ik vind het best lastig te bedenken wat een fijn begin zal zijn.

De laatste week is ook ineens het besef gekomen dat ik wildkamperen fantastisch vind, zolang het maar minimaal met z'n 2-en is. En dat ik dat in mijn eentje misschien toch helemaal niet durf... lol... 😜 Vooral in die zin wil ik liever beginnen met een kortere tocht.

Eigenlijk zou ik dat wel laagdrempelig wat willen oefenen met zo hier-en-daar een nachtje. Maar illegaal in NL is niet zo laagdrempelig, en helemaal naar Scandinavie of Schotland doe ik ook niet voor een weekend. Iemand nog een tip hiervoor? En voor een mooie behapbare 1e tocht?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,
In Twente kun je legaal wildkamperen bij een paar paal kampeerplaatsen (Google maar). Voor het oefenen en materiaal uitproberen zou je ook kunnen overwegen een weekend met de Rugzaklopers.nl op pad te gaan (campings).
Grt Marike
 
Als je eens alleen op NTKC terrein de Kooiberg in Ughelen (Apeldoorn) weet te overnachten heb je een redelijk goeie wildkampeerervaring, midenin het bos. Eenzaam (op de goeie manier) en omringd door wild.
 
Andere tip is bij camping Beek en Hei in Otterlo. Achterin het bos waar geen caravans kunnen komen, heb je ook een vergelijkbare ervaring.

Marla
 
Wat Marieke al voorstelt, je bent altijd welkom om een keer met de Rugzaklopers mee te gaan. Je kan ook een keer een nachtje via welcometomygarden proberen. Dan kampeer je bij mensen in de tuin, soms is dit ook praktisch wild (er staat vaak een korte omschrijving bij). Campspace heeft ook wildkampeerachtige plekjes die je kunt boeken.

De balkan trail is niet de makkelijkste om mee te beginnen (ook qua navigatie), maar in Schotland en Noorwegen is al erg veel leuks te vinden.

En alleen wildkamperen went snel hoor, kwestie van overgeven aan de rust en niet teveel nadenken. De stad is savonds op de fiets vaak gevaarlijker ;) ..
 
Dank allen! Ah ja paalkamperen is een goed idee. En ook wel te bereizen. Ga ik naar kijken. En ook naar NKTC en Beek en Hei, dank! Sta je dan ook wel geregeld écht alleen en ook wel 'in the middle of nowhere'? Als er andere mensen zijn, zeg maar op bv 20m afstand, dan mist het voor mij zijn doel denk ik...

Ik ben namelijk wel gewend om alleen te kamperen bij bv NKT, ook wel met de tent in de fietstas en nu ook rugtas, en dat bevalt heel goed. Ik ben ook nooit echt angstig geweest in dit soort dingen, heb bv ook 10 jaar terug een half jaar in mn up gebackpackt en fietste bv vaak genoeg na het stappen snachts in mn eentje door het bos naar huis.

Helaas ben ik een aantal jaren terug tijdens een solo-fietsvakantie midden op de dag en totaal out of the blue aangerand. En waar ik eerder altijd op de camping het verst van iedereen af ging staan, en ook wel buiten het seizoen op een nagenoeg lege camping heerlijk sliep, lukte het me daarna minder makkelijk om me veilig te voelen in de nacht. En ben ik wat slaapplek betreft de nabijheid van anderen meer gaan opzoeken.
Gelukkig is het alleen mbt slaapplek, en ben ik er sowieso niet meer mee bezig. Maar nu met mijn wildkampeerwens vlamt het ineens op. Zou zo zonde zijn als ik niet lekker kan slapen... Ik vermoed/ hoop dat ik daar gewoon even doorheen moet en het zal wennen, maar dat weet ik natuurlijk niet. Ik ga het liever niet voor het eerst onderzoeken op een leuke vakantie-trip. :rolleyes:

Dank ook voor de tip van de rugzaklopers. Ik ben in het algemeen geen groepsmens, maar vind het erg leuk (en misschien ook wel gezellig) klinken. Ik ga het zeker bekijken ook. Mijn wensenlijstje groeit al aardig hier, dank voor de inspiratie!

Groetjes! Suhela
 
De balkan trail is niet de makkelijkste om mee te beginnen (ook qua navigatie), maar in Schotland en Noorwegen is al erg veel leuks te vinden.
Ah ja dat vermoedde ik al. Het lijkt me zo leuk, maar ook wel wat extra spannend. Maar beter de lat wat lager leggen en Schotland en Noorwegen staan idd hoog op de lijst. :)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan