2-daagse wandeling in Oostelijke Pyreneeen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Half juni hebben mijn vriendin en ik twee-en-een-halve dag beschikbaar om in de buurt van Girona in de Pyreneeen te gaan wandelen. Wie heeft er ideeen? We nemen ons tentje mee, dus zijn niet afhankelik van berghutten.

groetjes, Saskia
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Saskia,

In de directe omgeving van Girona is er voor zover ik weet slechts één lange GR (GR210), die ofwel richting kust, ofwel (met een omweg) richting de Pyreneeën gaat.

In La Garrotxa zijn er echter wel veel schitterende kortere routes. La Garrotxa is een vulkanische gebied en bestaat dan ook uit veel lage bergen die mooi begroeid zijn. Je wandelt dus vaak door het bos, met af en toe schitterende uitzichten over groen gebied. Zie ook http://www.turismegarrotxa.com/.

Verder zijn er zowel richting kust als richting Pyreneeën meer dan genoeg mogelijkheden, een beetje afhankelijk van je wensen. Aan de kust is er meer wind en is het hoogteverschil over het algemeen niet zo groot (hoewel er genoeg klauterroutes zijn), richting Pyreneeën zijn er honderden mogelijkheden, een beetje afhankelijk hoe mobiel je bent.

Raymond
 
Hallo Raymond,
dat is een snel antwoord! Ik zal het allemaal eens bekijken.
We hebben een auto ter beschikking, dus kunnen makkelijk een eindje de bergen in rijden voor de start van onze wandeling. Gezien de korte tijd die we hebben (zaterdagmiddag t/m maandagavond/dinsdagochtend) willen we natuurlijk niet al te lang in de auto zitten.

groeten, Saskia
 
Hallo Saskia,
ben je zo verknocht aan de Pyreneeën dat je zo'n tocht in twee en een halve dag wilt proppen? Neem er toch een paar extra dagen bij.
Ik ben door het gebied gelopen over de GR10, maar die ligt wat noordelijker. Het gebied rond de Carnigou was mooi, maar helaas heb ik daar zelf veel mist, onweer en hoosbuien gehad. Dus ik heb lang niet alles gezien. Het was een eenzame berg temidden van laaggebergte. Het berggebied aan de mediterrane kant is beduidend anders dan aan de Atlantische kant. Ondanks die paar plensbuien is het er droger en de vegetatie is meer open. Als het warm weer is moet je veel water meenemen, want bronnetjes zijn heel zeldzaam in die streek. Zeker als je gaat kamperen is dat belangrijk. Maar het is er best mooi. Vlak langs de kust kom je nogal eens toeristenvandalisme tegen. Grafiti op de hutten tot hoog in de bergen, crossmotoren op lieflijke wandelpaatjes, e.d. Maar dat is alleen aan de kust het geval. Als je groep nog wilt uitbreiden dan zou ik wel meewilen, maar ik vind de tijd wel een beetje kort.
Als je meer vragen hebt dan merk ik dat wel.
Groetjes,
Maarten
 
Hoi Maarten,

Tja, de scholen hier hebben in juni een lang weekend en maar dinsdagmiddag moet er weer les gegeven worden. Meer dan drie dagen weg zit er dit keer niet in. Maar het is een leuke gelegenheid om mijn vriendin die in Spanje woont op te zoeken.
Bedankt voor je tip, ik ga eens kijken wat de beste manier is om een stukje Pyreneeen in 2,5 dag te doen: hardlopen waarschijnlijk.
Het gebied vlak bij de kust zullen we dan maar niet nemen: bedankt voor je tips!

groeten, Saskia
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan