2 daagse wandeling

Weet iemand een leuke 2 daagse rondwandeling van ong. 30 km, waarbij je kan overnachten middels paalkamperen. Misschien ergens op de veluwe of zo.

De bedoeling is om de auto ergens neer te zetten en de volgende dag weer bij de auto uit te komen.

groeten anton
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Je moet flexible denken. Je kan ook auto bij een station zetten en dan in 2 dagen naar een ander station lopen waar je de trein weer terug pakt naar je auto. Dit vergroot je mogelijkheden aanzienlijk.

verder vind ik het gewoon prettig om te werken vanuit de kampeerplekken waar je wil gaan slapen. Vervolgens gewoon op de kaart je eeigen route naar die plekken bepalen. Dus van start punt naar van te voren bepaalde slaapplaats A, de volgende dag op basis van eigen route mbv de kaart naar van te voren geplande slaapplaats B, vervolgens weer naar een punt die je makkelijk weer naar huis brengt wederom op basis van eigen route op de kaart.

Vrijdag avonds kan je meestal toch wel 5 tot 10 km afleggen naar je eerste slaapplaats. Zaterdag kan je toch wel (afhankelijk van conditie en ervaring) makkelijk 20 km afleggen. Zondag een km of 15 tot 20 is ook zeer goed doable om toch nog op tijd thuis te zijn.

Voor gebieden met veel PKP's kan je in NO NL kijken of anders west brabant rondom Breda.

Hier heb je een mooi geografisch overzicht van campings en PKP's die je als trekker kunt gebruiken:

www.communitywalk.com/14583
 
Ik ga voor het eerst mijn vrouw meenemen om te laten proeven aan het hiken. Daarom wil ik de tijd voor mezelf hebben en niet op een bepaalde tijd op een station moeten zijn. Het moet vooral relaxed zijn. Daarom met de auto. Ik Jan natuurlijk zelf een wandeling uitzetten via Maps, maar als iemand al een waanzinige wandeling heeft gedaan, dan heb ik dat liever. Weet ik zeker dat het mooi is.

Gr. Anton
 
Ik weet niet wat je niet op je gemak vind met treinen. Ik neem aan dat je niet zo ver wandelt dat je uren in de trein hoeft te zitten om weer bij je auto te komen. Bijvoorbeeld met de auto naar Boxtel, lekker naar oisterwijk lopen over de campina en dan vanuit oisterwijk weer binnen 10 minuten (excl. wachttijd van hooguit een halfuur) weer in Boxtel. Uiteraard kan je deze wandeling wat uitbreiden door 'm in 2 dagen op te delen en ergens halverwege bij een camping te overnachten.

Bij treinen moet je gewoon even op een landelijke spoornet kaart kijken even bedenken waar interessante potentiele wandelgebieden langs die lijnen liggen en je hebt al een prima basis voor een makkelijk recept.

Ik ben niet zo voorstander van van te voren exact uitplannen van een route. ik ben echt een A-B loper waarbij ik me door het landschap en kaart laat leiden. Vaste regels zijn:
obstructies zoals waters, spoorlijnen, rijkswegen etc. tussen A en B identifeceren en dan tussen A en B mooie punten op de kaart zoeken om die obstructies te slechten. Dan krijhg je tussen A en B zogenaamde subpunten. Nu is het alleen nog maar een kwestie om zoveel mogelijk onverhard van subpunt naar suppunt te komen daarbij zijn bossen, akkers en watergangen waar je meestal langs kan lopen toch wel mijn steunpunten om gewoon on the fly een gweldige wandeling te maken.

Ook een leuke polderroute om te wandelen in meerdere dagen zijn gouda - breukelen of woerden breukelen (als je wat minder hard stapt).

maar goed ben je toch meer van de routes check dan ook even de NS-wandelroutes, daar heb je ook meerdaagse bij. verder uit de boekjes:


Groene hart pad (ja dat is een beschreven route) heeft ook wel wat leuke meerdagse stukken die prima met OV te doen zijn. Zo kan je in ieder geval lekker bezig zijn tussen Delft en Zoetermeer of zelfs Leiden

Noch een andere optie is Zuid limburg krijtland pad en dan niet helemaal (de grootste ronde) maar alleen de kleinste ronde of de middelgrote ronde.

Volgens mij loopt om Nijmegen ook een veelheid aan rondwandelingen die beschreven zijn in een boekje

Nationaalpark Meinweg bestaat ook uit lussen

etc. etc.


In de achterhoek heb je ook hele mooie mogelijkheden langs die boemel lijntjes
 
Laatst bewerkt:

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
en niet op een bepaalde tijd op een station moeten zijn.
Waarom zou je op een bepaalde tijd op het station moeten zijn? Er gaat bijna overal wel ieder uur een trein..... Je komt aan het einde van dag 2 bij het station aan en je ziet wel wanneer de eerstvolgende trein in jouw richting gaat.
Zelf doe ik dit regelmatig, ook voor 3-4 daagse wandelingen....maar dan in Luxemburg :)

Groetz,
Dennis
 
2daagse wandeling

Volgens mij heeft het veluwe-zwerfpad ook een aantal lussen. Hoe het met treinen in die omgeving zit, weet ik niet zo gauw. Ik weet ook niet of je verhard of onverhard zoekt, maar in het westen zitten er onvermijdelijk vaak verharde paden tussen.

Mirjam
 
Het mooie van de Veluwe is dat er niet zo veel verharde wegen door lopen. M.a.w: je hoeft geen gebiedskennis te hebben om door de natuur/onverharde paden te lopen. Routes hoef je dus niet te volgen.
Kies een camping via de communitywalk site uit, zet je auto ergens neer en loop wat(als je een rondwandeling wilt maken).

Zolang je zelf de route maakt, kan je ook niet de verkeerde kant op lopen ;)
 
Daarom wil ik de tijd voor mezelf hebben en niet op een bepaalde tijd op een station moeten zijn.
Ik ben het daar mee eens. Je zit er niet op te wachten als je klaar bent, nog een tijd te moeten wachten. Je kan daarom overwegen om te starten met de treinrit.

Het maken van een rondje is ook niet moeilijk. Kijk waar er paalkampeerplaatsen zijn, en kies dan op de kaart een plek op dagafstand waar je je auto neer zet. Plan de eerste dag met een boog, zodat je eventueel de tweede dag korter kunt maken. Kies de route met het landschapstype waar je dat weekend naar op zoek bent, en hou rekening mee dat er minimaal twee verschillende routes mogelijk zijn (heen en terug), zonder dezelfde wegen te bewandelen. De voorpret is ook belangrijk!

Veel plezier!
grtz
Henk
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi,

Wat ik doe is de auto in een dorpje/stadje met een station in Luxemburg neerzetten en vandaar 3/4 dagen wandelen tot een ander dorpje met station en met de trein terug. Maar gezien er een behoorlijke treinverbinding is vanuit Nederland naar Luxemburg, zou je ook gewoon met de trein die kant uit kunnen gaan.
Meestal gaan we de dag 1 met de auto die kant uit, overnachten op een camping en droppen dan de volgende dag de auto en gaan wandelen. De laatste dag van terugkomst hebben we een kortere wandeldag (zeg 10 km), pakken de trein naar de auto en rijden naar huis.
We overnachten op campings (er zijn er zat in Lux) aangezien vrouwlief min of meer vereist dat ze 's avonds kan douchen na een dag wandelen. Anderzijds, in Lux is wildkamperen sowieso niet zo makkelijks als in de Belgische ardennnen aangezien het nogal overgecultiveerd is.
Vorig jaar hebben we zo de auto neergezet in Clervaux, en vervolgens Clervaux - Wilwerwiltz - Heiderscheidergrund - Ettelbrück gelopen (3 dagen 35-40 km). Dit jaar zijn we doorgegaan en hebben we de auto in Ettelbrück gezet en vandaar Ettelbrück - Larochette - Mersch - Septfontaines - Kleinbettingen (4 dagen, 55-60 km) gelopen.

Wat betreft tip voor Luxemburg....eigenlijk de enige die ik kan bedenken is dat je dit soort dingen niet in juli en augustus moet doen...veel te druk. Wij zijn tot nu toe met hetzij Pasen of Hemelvaart daar geweest. Dan zijn de meeste campings nog wel rustig, en de wandelpaden stil. Met uitzondering misschien van Klein Zwitserland / Müllertal.

Er lopen hordes met langere wandelroutes door Luxemburg die je geheel of gedeeltelijk kan volgen. Je kan er altijd een paar aan elkaar knopen. De wandelroutes staan op een website, een overzicht vind je hier:

http://www.wandelen-in-luxemburg.nl/pdf/Sentiers nationaux.pdf

Maar de individuele routes zijn ook op internet te vinden met wat meer beschrijving...

Overigens hebben we afgelopen juni hetzelfde gedaan in de franse Jura. De auto neergezet in Malbuisson (Lac de St. Point) en vanaf daar gelopen naar Mouthe - Foncine-le-Haut - Morbier - Longchaumois - St. Claude en vanaf daar met trein + trein + bus weer terug naar Malbuisson.

Groetjes,
Dennis
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan