2+persoontent: de eeuwige discussie; WELKE?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik zal wel bijlange na niet de eerste zijn die met deze vraag op de proppen komt, maar toch: ik ben op zoek naar een kwalitatief (daar ga je al:) goede en duurzame 2+persoons trekkerstentje in de prijsklasse tot € 500,-. Hij zal met name gebruikt worden op meerweekse (zomer)hikes door Noord-Europa (Ierland, Schotland, Scandinavië) maar t zou ook "fijn" zijn als ie mijn jaarlijkse Oud- en Nieuwkamp in de Zwitserse Alpen overleeft (geen trekking).

Andere zaken die ik relatief belangrijk vind:
- de ruimte in de voortent (i.i.g. 2 rugzakken + schoenen);
- het volume van de ingepakte tent; indien mogelijk wil ik hem ook meenemen als ik er in mn uppie met volle bepakking op uittrek, bv tijdens een meerdaagse training voor de Nijmeegse.

Ik heb nu 2,5 jaar een Vaude Taurus II, op zich een leuk ding maar nu ik na enkele jaren ervaring opdoen zeker weet dat dit soort trektochten een vaste hobby zijn en zullen blijven zoek ik toch iets beters en duurzamers. Kan ik voor die ene week winterkamperen in Zwitserland af met een stevige 3 seizoenentent als ik mezelf goed inpak snachts?

Ik heb al eens in de verschillende catalogussen rond zitten bonsjoeren en wel wat opties op een rijtje gezet (Hilleberg Nallo 2, Birdland Colibri, Häglofs Genius, Lowland Trailrunner, Lowland Caribou, The North Face West Wind, The North Face Tadpole) maar vind het moeilijk om die tegen elkaar af te wegen. Wat zijn jullie tips? Hebben jullie ervaring met bovengenoemde tenten, of tips voor andere merken/typen? Ik hoor het nog wel. Alvast bedankt!

Groeten Martijn (Bagghie)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik heb zelf (net) een Chalenger RP van Wechsel gekocht. Het is een duitse tentenboer, Carl Denig in Amsterdam verkoopt ze. Hij is best wel licht (2,5 kg) en ruim genoeg voor 2 personen.
Door de extra stang zijn de deuren vrijwel verticaal met een aardige overhang boven de deuren van de binnetent. Daardoor loopt het regenwater niet je slaapzak in als je de buitententent open doet. De ruimte tussen binnen en buiten tent is net genoeg om een rugzak neer te leggen (met je schoenen daarop). 2 deuren dus ook 2 rugzakken.

Ik heb er in een flink pak sneeuw mee gestaan en dat ging prima, geen probleem. Je moet wel de haringen bij de deuren goed strak zetten, anders komt elke keer de stof van de tent in de rits. Verder hadden we wel eeb beetje last van bevroren condens, maar dat was ook niet echt te voorkomen (de andere tenten hadden er ook last van). Dat is eigenlijk mijn enige klacht.

Je kunt hem best in je eentje opzetten, maar twee is natuurlijk makkelijker. De stokken hebben kleurtjes, de buitentent wordt met gespen vastgezet en die hebben ook een kleurcode.

http://www.wechsel-tents.com/html/de/zero_g/challenger_rp.html

Verder geen reklame natuurlijk, maar kijk ook gewoon ff naar de minder bekende merken.

succes.
 
Hoi,

Na onze negatieve ervaringen met Lowland zijn wij uitgekomen op een TNF Mountain 24, die is 3 en halve kilo (let op: dr is ook een 25 versie, die heeft een langere luifel met extra stok en is dus een stukkie zwaarder). Mooie en vooral sterke tent (in wind en sneeuw heeft ie zich al bewezen) en hij staat werkelijk op de meest idiote plekjes die je kunt verzinnen (wilkamperen dus) gewoon goed strak, waardoor hij goed windvast blijft. Hij heeft 2 ingangen, in de ene stoppen we de rugzakken en de andere is de in-/uitgang en daar staan dus de schoenen, wat kookspul etc. Ruime tent.

Wij hebben ook gegekeken naar de Westwind, gezien de dikke halve kilo minder dattie weegt. Ik vraag me wel serieus af of je inderdaad je 2 rugzakken EN schoenen in de luifel kwijt kunt. Bedenk ook dat je er wel es uit wil snachts. Dus dat je eerst je zooi eruit moet mikken of n de tent moet nemen voordat je eruit kunt..... Doordat het een tunnelmodel is zou hij ook wel eens wat minder handig op rare plekjes (lees: schots en scheef en vol met kuilen of hobbels) kunnen staan.

Wat ik op deze site nooit lees in dit kader is de Terra Nova New Voyager, heel stevig met 3 kruisende bogen, 2 en halve kilo, net zo duur als de westwind, maar wel 10 cm langer in de binnentent! Vrienden waarmee wij in Patagonie (lees: wind, veel wind) verschillende trekkings hebben gemaakt hebben deze tent en zijn er zeer tevreden over. Het pakketje opgevouwen stelt trouwens ook niks voor ;), daar waren wij met onze (destijds) Lowland Conquest heel jaloers op !!!!
Ook dit is een tent die vrijwel altijd goed staat, dus zijn stevigheid blijft behouden. Mooi afgewerkt en mooie materialen. 3 seizoenen. Je kunt hem bij Demmenie zien, bij de Zwerfkei hebben ze ook Terra Nova geloof ik. Bij beide zaken even vantevoren bellen of ze hem ook in huis hebben is handig!

Veel succes met je keuze!
Petra
-Wij gingen voor een 4-seizoens, anders was het de Terra Nova geworden waarschijnlijk....
 
Hoi

Ik zat ook met dit probleem, maar ben er uit. De tent moet alleen nog even gekocht worden (het geldprobleem), maar dan komt er een Nallo GT 3. Van de tenten die jij opnoemt hebben wij naar de Nallo, Trailrunner, Caribou en Westwind gekeken. Dat de uiteindelijke keus op de Nallo GT is gekomen komt door de grote ruimte met nog steeds een laag gewicht. De westwind is afgevallen vanwege z'n toch wel erg kleine ruimte. De twee lowlandtentjes hebben nog de meeste kans gemaakt, maar vanwege de vele problemen met lowland tentjes (zie elders op dit prikbord) en dat er nu een soort van vliegerpapier als tentdoek gebruikt wordt heeft ons doen besluiten om toch voor de Nallo te gaan.

Praktijk ervaring heb ik er dus nog niet mee, maar zover dus mijn keuzes.

Succes


"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
hallo,

wij hebben vorig jaar op de kampeershow van de k2 in antwerpen een tentje gekocht van lightwave. Het is een tunneltentje dat behoorlijk stevig staat en veel ruimte bied. in de link pagina van deze site is er een linkje naar toe, kan je misscheien eens bekijken als alternatief.

groetjes

Geertje d
 
Hoi,

Iets om op te letten is of de binnentent volledig af te sluiten is. Als je hem ook voor winterkamperen wilt gebruiken, scheelt dat een flink aantal graden.

De Terra Nova New Voyager waar Petra het over heeft valt dan bijvoorbeeld af, die heeft aan het voeteneind (wel een strategische plaats overigens) een stuk gaas dat bijna tot aan het grondzeil loopt.

De tenten die je zelf noemt zijn denk ik bijna allemaal goed af te sluiten.

Groeten en succes met kiezen,
Carl
 
Nou heb me es uitgebreid laten adviseren, en het lijkt erop dat de keuze gaat vallen op de Haglofs Genius 20. Wel getwijfeld over de 23, maar zoveel extra groter is die niet en die extra ruimte voor tassen buiten de binnentent en 2 ingangen zijn toch wel handig natuurlijk.
 
Hoi dan,

Hoe zit het inmiddels met de ventilatiemogelijkheden van de Haglofs? Ook wij vonden die zeer interessant, maar de ventilatieopeningen zaten destijds nou niet echt strategisch...... Op een plek die niet bereikbaar is vanuit de binnentent en waar geen gaas voor zit, alleen het dikkere doek van de binnentent. Verder een mooie tent overigens!

Groetsels
Petra
 
Je zou ook eens naar éénstokkertje van bijv. Erdman Schmidt kunnen kijken, zoals de Pelgrim < 2kg, €399,- (afhankelijk van max gewicht).

http://www.erdmanschmidt.nl

tenten -> eenstokker -> Pelgrim
 
The Miniman

Terra nova ultra quasar, machtige goeie tent!! Helaas heb ik hem zelf niet maar ga die maar eens bekijken. Is overigens al jaren de tent die voor heftige expedities wordt gebruikt omdat ie zelfs zonder scheerlijnen superstrak gaat. Heb zelf een westwind TNF, leuk, licht maar krap, zeker in de winter.

suc-6-

Edgar
 
Ha die Edje,

TOT 500E schrijft 'ie. Volgens mij is die de ultraquasar een ietsiepietsie duurder (rond de 700E wassie vorig jaar toen wij zochten volgens mij) ;) ?

Wel een waanzinnig mooie tent overigens, zelfde ontwerp als onze ('goedkopere') TNF Mountain 24, die van t weekend zonder scheerlijnen windkracht 10 heeft doorstaan.....
Afwerking van Terra Nova is veel mooier in vergelijking met TNF, maargoed, daar betaal je dan ook voor.

Anyway, helemaal met je eens dat Terra Nova mooi spul heeft!

Groetsels
Petra
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan