23-24 April 2016 kayaktocht 20 km over de Dommel van Neerpelt naar Riethoven

Wordt een mooi weekend om te varen met dit weer, en omdat het nauwelijks geregend heeft daar afgelopen week zou de stroomsnelheid van de Dommel wel eens laag kunnen zijn. Ik ben benieuwd :).

groet, Joop
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Heb er ook zin in. Gezien mijn conditie peddel ik niet terug, maar dat heb ik met Joop geregeld.
 
Heel veel plezier! Wij hebben afgelopen woensdag nog een tochtje gemaakt. Maar gezien de afstand, gaan we niet mee :-(
 

leisurewolf

Lid Club Hiking-site.nl
We hebben om diverse redenenen waaronder gezondheid als grootste gemene deler een klein clubje dit jaar. de kwartiermaker zit al op de camping en het bevalt hem daar goed. voor onderhoud is de dommel "geleegd" maar inmiddels weer opgevuld en is de strpming weer matig. Volgens mij gaat het helemaal goed komen. ik heb er zin in! tot straks!
 
Ondanks het kleine groepje toch erg geslaagd. Die paar buitjes mochten de pret niet drukken. Mijn foto's zijn hier te vinden.

Volgende keer wil ik ook deze hindernis nemen :)

Pieter bedankt!
 
Leuk om de foto's te zien. Ik heb aan jullie gedacht want het waaide nogal zaterdag en gisteren was het ook niet echt fijn. Hebben jullie beide dagen gevaren of was het gisteren toch te slecht? En hoe was de stroming nu uiteindelijk?
 
Van wind hadden we niet veel last, je vaart veel tussen bomen en de oever is vrij hoog.

Er is zondag niet teruggepeddeld. De stroming in combinatie met de bochtige, smalle rivier maakt dat tot wel een erg grote uitdaging.
 
Mooie serie foto's Henk, ik was te lui om mijn camera mee te nemen.. En sympathiek om de zandbanken waarop ik vastliep er uit te laten :D.

Pieter, prachtige tocht, en goed om stroomafwaarts te beginnen. Met al de bochten en zandbanken genoeg te doen / sturen. Waar het breder en dieper was stroomde het rustig, in de kronkels ging het soms boven de 5km/uur. Heeft minder met de neerslag te maken dan met de bedding ;).

groet, Joop

(voornemens dit jaar wat vaker te varen :), en ik houd me aanbevolen voor de extra hindernis)
 
Laatst bewerkt:
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan