3-persoonstent


Status
Niet open voor verdere reacties.
C

calle

Guest
Er is al veel over dit onderwerp geschreven, maar voor ons is er een nieuwe situatie. We willen deze zomer met zijn drietjes op fietsvakantie gaan (2 volwassen en een kindje van bijna 2) en zijn nu op zoek naar een goede tent, die natuurlijk licht is, maar ook compact en toch genoeg ruimte om bij slecht weer in te koken. We hebben al een beetje een voorkeuze kunnen maken waaronder de volgende 5 tenten:

- Ramble Four Fingers
- Ramble IRon Horse
- North Face: Chattanooga 3V
- Jack Wolfskin: The Worlds End
- LowLand: Carribou 3EXT FL

Is er iemand die ons de voor- en nadelen kan vertellen en ons dus kan helpen bij de keuze van de optimale tent? Ook andere tips over tenten die niet in het rijtje staan zijn welkom!

Alvast bedankt
Calle
 
Mmm, zo te zien zal het dus geen extreme vakantie worden (heel slecht weer, ruig terrein, ...) Meer een fietstocht door frankrijk, Nederland, ... Niet?
In dat geval volstaan idd de keuzes die jullie hebben gemaakt.

-Persoonlijk zou ik niet kiezen voor TNF Chattanooga owv materiaal en afwerking. Ik heb de tent al een keertje zien rechtstaan, en denk dat er beter keuzes zijn (zeker voor het geld).

-Nog geen Ramble ervaringen, maar in feite is Ramble de budgetversie van Lowland (nu ja, nogal grofweg genomen)

-Lowland: zelf ben ik een grote fan van Lowland (ik heb de mountaintracker), maar niet van hun Caribou-serie. Op papier zeer leuke tenten, maar binnenin nogal eng (slaapruimte) en laag. En ook een stuk duurder dan jullie andere keuzes.

-Jack Wolfskin: persoonlijk zou ik opteren voor deze. Al een paar keer in het echt tegengekomen, ook in regen, en bleef mooi strak. Daarnaast is het een ongelooflijk handige tent, met zeeeer veel ruimte, een handige ingang recht in de slaaptent, e, zeker genoeg ruimte om te koken. En voor 380€ of zo ben je gesteld.

Nu vraag ik me wel af wat jullie budget/toekomstplannen zijn? Want de Caribou is een tent van 600€ tov 380 voor Wolfskin. En tussen beide is wel een verschil wat betreft materiaal. Indien jullie nooit naar Ijsland, Noorwegen of ander gebied zullen trekken waar ruig weer mogelijk is, zijn bovenvermelde tenten een goede keuze. Anders, kijk ook dan zeker eens naar Hilleberg: eveneens duur (categorie Lowland) maar voor fietsers hebben ze zeer mooie tenten. bv de Nammatj GT3. http://www.hilleberg.se/EUROPE.HTM

(of de Lowland Mountaintracker: blijft mijn favoriet :). Zeer stormvast, zeer ruim, niet te zwaar, maar wel prijzig -net als Hilleberg-, en misschien iets minder fietsersgericht)


Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan